Aydın'da 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Aydın'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Aydın'da düzenlenecek iki ayrı etkinlikle kutlanacak. Düzenleme komitelerinin etkinlik programının içeriği konusunda ortak bir noktada buluşamaması nedeniyle yapılan iki ayrı kutlama başvurusu da Aydın Valiliği tarafından kabul edildi. Aynı güzergah ve aynı meydanda yapılacak olan iki ayrı kutlama için Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Aydın'daki ilk etkinlikler Zafer Meydanı'ndan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların temsilcileri katılırken, CHP ve DSP ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları etkinliklere destek verdi. Yürüyüş kortejinin en ön sırasında CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu ve CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci yer aldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen kalabalık grup, İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Mitingde sloganlar atılırken, kalabalığın coşkusu yayınlanan müziklerle arttı. İstasyon Meydanı'ndaki kutlamalara katılan işçiler, davul zurna eşliğinde oynayarak 1 mayıs İşçi Bayramını kutladı.

1 Mayıs kutlamalarında yapılan ortak basın açıklamasında, "Barış içinde yaşayan demokratik ve bağımsız uluslardan oluşan bir dünyada, insan onuruna yaraşır bir yaşam için alanlara çıktık. Tüm ücretliler için yüzde 25 kalkınma ve büyüme payı istiyoruz. Her türlü baskıya karşı adalet, eşitlik ve insan hakları istiyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber