Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı

Denizli Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle AK Vadi'ye yapılan 940 konut, kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler için satışa sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut almak isteyenler, 7 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Halkbank Delikliçınar Şubesi'ne başvuru yapabilecek.

Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yapımı yıllarca devam eden ancak bitirilemeyen konutların tamamlanıp, sahiplerine teslim edilmesinden sonra, yeni konut projelerinin de hayata geçirilmeye devam ettiği belirtildi. Denizli'de yıllardır açıkta akarak tehlike saçan Bağırsak Deresi'nin kapatılmasının ardından bölgenin üst kısımlarında modern ve sağlıklı yaşam imkanı sunan konutlar yapılıyor. İlk olarak 448 konutun yapımı, ardından Kurudere 1,2 ve 3'üncü etapta yer alan toplam bin 532 konutun yapılıp teslim edilmesinin ardından bölge, Köprülü kavşaklar, üst geçitler, kapalı pazaryerleri ve spor salonları ile cazibe merkezi haline geldi. Denizli Belediyesi ve TOKİ, söz konusu projelere ek olarak, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için yeni bir konut projesinin de sonuna geldi. 940 konutun yüzde 98'i tamamlanırken, sosyal konutlarda yeşil alanlar, parklar, bahçeler, çevre düzenlemeleri ve otoparklar da yer alıyor. Konutların yapılacağı bölgede ticaret, merkezi ile Ceza ve İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezi de yer alacak.

Denizli Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle AK Vadi'ye yapılan 940 konutu almak isteyenlerin, Halk Bankası Delikliçınar Şubesi'ne başvuru yapabileceği, kura yöntemiyle satılacak konutlar için başvuruların 7 Mayıs'ta başlayacağı belirtildi. Projede 112 metrekare 3+1 evler bulunurken, fiyatları ise kat ve yönüne göre 94 bin 103 TL ile 122 bin 814 lira arasında değişiyor. Projede bulunan 712 konut ise alt gelir grubu alıcılarına satılacak. 2 oda 1 salon olan bu evlerin fiyatları ise 69 bin lira ile 102 bin TL arasında satışa sunulacak.

Konut alıcılarından, şehit aileleri maluller dul ve yetimleri, İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazileri ile yüzde 40 özürlü olan engellilere ayrıcalık tanınacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber