Bitlis'te 1 Mayıs şenlik havasında geçti

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı, Bitlis'te şenlik havasında geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu adına konuşma yapan Eğitim Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, Nevruz ruhu ile ülkenin dört bir yanında barış ve özgürlük şiarı ile kutlanan 1 Mayıs'ın Bitlis'te de kutlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Ülkü, barış, demokrasi ve özgürlük için bugün alanlarda olduklarını belirterek, ?1 Mayıs İşçi Bayramı tüm dünyada işçilerin birlik ve beraberlik günüdür. 1 Mayıs bugün resmi tatil ilan edilerek içi boşaltılıyor. İçi boşaltılmış 1 Mayıs özel anlamından uzaklaştırılmaya çalışıyor. Asgari ücrete mahkum edilen binler için buradayız. Taşeron işçilerin haklarını aramak için meydanlardayız. 4+4+4 eğitim sistemine vurgu yapmak için buradayız. Bu ülke sefalet ve asgari ücretlerle yönetiliyor. Bizler bunu hak etmiyoruz. Mücadelemizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Hepinizin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum.? şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, alandaki ve diğer tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Konuşmaların ardından sahne alan Kürt sanatçı Agire Jiyan, alanda toplanan kalabalığa Kürtçe şarkılar söyledi. Halayla çekilen mitingde gençler doyasıya eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber