Çanakkale'deki 1 Mayıs kutlamasında konuşma gerginliği

Çanakkale'de düzenlenen 1 Mayıs kutlamasında, konuşmalarına izin verilmeyen sendikalar ile tertip komitesi arasında gerginlik yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin dört bir yanında kutlanan 1 Mayıs, Çanakkale'de sendikaların ve derneklerin Salı Pazarı'ndan yürüyüşe geçmeleriyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyenlerden üç kişiye, burada tertip komitesi tarafından konuşma hakkı tanındı. Üç konfederasyon temsilcisinin konuşmasının ardından Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir de konuşma yapmak istedi. Platformda bulunan tertip komitesi, Bozdemir'in konuşmasına izin vermedi. Burada çıkan gerginlik sonucu Bozdemir, platformdan indirildi. Aşağıda da devam eden gerginlikte Bozdemir, konuşturulmamasına tepki göstererek sendika üyeleri ile birlikte tepki sloganları attı.

Eğitim-İş Sendikası'ndan sonra Halkın Demokrasi Kongresi üyesi Hüseyin Küçükbalaban konuşmak istedi. Komite, Küçükbalaban'ın da konuşmasına izin vermeyince bu kez meydanın diğer tarafından gerginlik başladı. Burada da uzun süren itiş kakışın ardından kongre üyeleri, meydanı terk ederek Özgürlük Parkı'na geçip açıklama yaptı.

1 Mayıs programı, tartışmalar sebebiyle kısa sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber