Toplum destekli polisler vatandaşları hırsızlıklara karşı uyardı

Tokat'ın Turhal Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli memurlar, havaların ısınmasıyla hırsızlık olaylarında artış gözlenmesi üzerine vatandaşları uyarıcı broşürlerle bilgilendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suçla mücadelede sadece emniyet güçlerinin alacağı tedbirlerin yeterli olmayacağını belirten toplum destekli polisler, bu konuda can ve mal güvenliği açısından vatandaşların da üstüne düşen bir takım vazifelerin olduğunu söyledi. Bina girişlerine de uyarı yazıları yapıştırdıklarını kaydeden Turhal Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli Komiser Yardımcısı Mehmet Akif Gül, şehrin önemli yerlerine de afiş astıklarını açıkladı.

Vatandaşlardan özellikle kapılarını tanımadıkları kişilere açmamaları gerektiğine değinen Gül, telefon ve internet dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı. 'Hırsızlar Tatile Çıkmaz' başlığını taşıyan uyarı broşüründe vatandaşlara şu uyarı ve hatırlatmalarda bulunuldu:

?Evinizden ayrılırken veya tatile giderken kapı ve pencerelerinizi mutlaka kilitleyiniz. Yeni taşındığınız evin anahtarını mutlak suretle değiştiriniz, anahtarı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik ve su saati yanına saklamayınız. Seyyar satıcı, dilenci, falcı, bohçacı, anketçi hediye çıkacak gibi bahanelerle evinize girmek isteyenleri içeri almayınız. Hırsızın ilk önce yatak odasını karıştırdığını düşünerek kıymetli eşyalarınızı evinizin değişik yerlerine koyunuz. Evden uzun süreli ayrılıklarınızda size ulaşılabilinmesi için komşunuza telefon numaranızı bırakınız. Misafirliğe giderken lamba veya televizyonunuzu açık bırakınız. Zemin ve birinci katların pencere ve balkon kapılarına demir parmaklık taktırınız. Evinizin balkonuna harekete duyarlı (sensorlu) lamba, pencerelere alarm taktırınız. Sizi arayarak kendilerini kamu görevlileri olarak tanıtan ve hediye çıktığı bahaneleriyle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Tanımadığınız kişilere telefonunuzu vermeyin, cep telefonunuzu iş yerindeki masanın üstüne veya görünür yerlere kısa süre bile olsa bırakmayınız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber