Palandöken, yeşile bürünüyor

Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, "Palandöken Yeşile Bürünüyor, Halk Nefes Alıyor" sloganıyla fidan dikimini hızlandırdı. Yeni çocuk oyun parklarını hizmete sunmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baharın gelmesiyle yerel yönetimler fidan ve çiçek dikimine hız verdi. Palandöken Belediyesi geçen yıl başlattığı yeni rekreasyon alanlarına ve oyun parklarına baharla birlikte yenilerine eklemek için çalışmalarını başlattı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde 10 çeşitli cins ve yaştaki 10 bin fidanı toprakla buluşturmaya başladı. Belediye ayrıca önümüzdeki aydan itibaren 60 bin süs çiçeğini çeşitli park ve refüjlere dikecek. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yeşile ve ağaca önem verdiklerini söyledi. Bulutlar, göreve geldikleri günden bu yana ilçe sınırlarındaki boş alanları yeşil alana dönüştürüp çocuk oyun parkları yaptıklarını ifade etti.

Yeşil ve yaşanabilir bir ilçe oluşturmak için bütün imkanların seferber edildiğini dile getiren Başkan Bulutlar, "Ekiplerimiz park, bahçe, mesire alanları, bulvarlar, caddeler ve orta refüjlerde temizlik ve bakım çalışmalarını tamamladı.Şimdi de şehrimizin iklimine uygun çeşitli cinste 10 bin fidanı toprakla buluşturmaya başladık. Haziran ayında da 60 bin çiçek ve süs bitkisinin dikimini gerçekleştirerek ilçemizin görsel estetiğini artıracağız." diye konuştu. Belediye Başkanı Bulutlar, yeni çocuk oyun alanları ve parkları oluşturmaya başladıklarına da değinerek, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bir karış yeşil alan olabilecek yer satmadık. Aksine birçok alanı imara kapatarak yeşil alana çevirdik.Yeni dönemde de Yenişehir ve Yıldızkent'te site ve apartman boşluklarına 5 yeni park yapılacak. Bu parklarımızın en küçüğü bin 800 metrekare olacak. Yine yıl içerisinde Yenişehirde sadece engellilerin kullanabileceği 1 park yapacağız. Köy statüsündeki 19 mahallemize de yine çocuk parkları yapacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber