Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde çocuklara özel acil servis hizmeti

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Yakutiye Araştırma Hastanesi çocuklar özel acil hizmeti vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

McDonald's Çocuk Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan Çocuk Acil'de küçük yaştaki hastalara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulacak. Çocuk Acil'in açılışında konuşa Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Samih Diyarbakır, çocuk hastaların büyüklerden ayrı acil hizmeti almasının önemine vurgu yaptı. Daha sonra katılımcılarla Çocuk Acil Servisi'ni gezen Diyarbakır, gördüğü manzara karşısında memnuniyetini dile getirdi. Diyarbakır, çocuk acil servisinin yetişkin acil servisinden farklı olmasının çocukların bedensel ve ruhsal sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekerek bu birimin, her yıl binlerce çocuğun sağlığına kavuşmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

Vakıf, Erzurum Atatürk Üniversitesi Çocuk Acil'de yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda yer alan servisin eksikliklerini giderdi. Acil Servis, çocukların dünyasına göre yeniden düzenledi. Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nedret Türkkuşu, çocukların sağlığı ve mutluluğu için bugüne kadar 1,5 milyon doları aşkın kaynak ayırdıklarını söyledi.

Türkkuşu, "Bugüne kadar çocukların sağlığı ve mutluluğu için Türkiye'de birçok proje gerçekleştirdik. Erzurum bölgenin merkezinde yer alan bir ilimiz, burada da Atatürk Üniversitesi, sağlık konusunda öncü ve önemli rol oynayan köklü bir kurum. Üniversite'nin acil servisinde çocuklara özel alanı tefriş etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz? dedi. Acil servisin Erzurum ve bölgeden gelen çocuklara hizmet edeceğinin altını çizen Türkkuşu, ?Bu hastane sadece Erzurumlulara değil, aynı zamanda çevre illerden gelen hastalara da hizmet vermekte olduğundan, katkımızın Erzurum ilimizin sınırlarını da aşması bizim açımızdan katkımızı daha anlamlı hale getiriyor." dedi.

Çocuk Acil Servisi'nin açılış kurelesini vakfın yönetim kurulu üyeleri, hastane çalışanları birlikte kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber