Trabzon'da 'okul sütü' için 40'dan fazla öğrenci hastanelere başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün ülke genelinde hayata geçirilen ve 7 milyon 200 bin öğrenciyi kapsayan ?Okul Sütü Projesi? çerçevesinde Trabzon'da da dağıtılan sütleri içen bazı öğrenciler, çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Trabzon'da bugün 35 anaokulu ve 309 ilköğretim okulunda 103 bin 617 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı. Merkeze bağlı Pelitli beldesinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak ilköğretim Okulu'nda sütün içen bazı öğrenciler akşam saatlerinde karın ağrısı ve mide bulantısı gibi çeşitli şikayetlerle değişik hastanelere başvurdu. Bazı öğrenciler ambulanslarla, okul çıkışı evlerine giden bazılarını ise velileri hastanelere getirdi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi) acil servisine çeşitli şikayetlerle gelen 23 öğrenci tedavi altına alındı. Burada gerekli tedavileri yapılan bazı öğrenciler evlerine gönderildi. Tedavileri devam eden öğrencilerin durumun ise iyi olduğu bildirildi.

Vali Vekili Adem Karahasanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç da hastaneye gelerek yetkililerden öğrencilerin durumuyla ilgili bilgi aldı. Karahasanoğlu, basın mensuplarının sorulara üzerine yaptığı açıklamada, 40 öğrencinin çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunu söyledi. Bu öğrencilerin Pelitli beldesinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'ndan olduğunu söyleyen Karahasanoğlu, ?Sabah içen öğrencilerde bir sıkıntı yok. Öğleden sonra içen öğrencilerden 40 tanesi çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurdu. Doktor arkadaşlarda ilk bulgulara göre kesin olarak sütten zehirlenme olduğunu söylemediler. Sütü karşı duyarlılıktan da olabilir diyorlar.? dedi.

Dağıtılan sütlerden daha önce gerekli numunelerin alındığına değinen Karahasanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün laboratuarlarında tahlillerin yapılacağını, sütlerde bir hata olması halinde ise gerekli yasal işlemin yapılacağını belirtti. Vali Vekil Karahasanoğlu, olayı duyan bazı ailelerin de duyarlılıklarından dolayı çocuklarını hastaneye getirdiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber