'LPG çevreye daha az zararlı'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Tabii kirlilik oranlarına bakıldığı zaman LPG'nin kirlilik, çevrecilik açısından, ozon tabakasına daha az zarar verdiğini görüyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Swiss Otel'de düzenlenen 'Türkiye Likid Petrol Gazcıları (LPG) Derneği 40. Kuruluş Yıldönümü gala yemeğine katıldı. Yemeğe, Yıldız'ın yanı sıra TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş katıldı. Yıldız, yemek öncesi LPG tarihinin anlatıldığı nostalji sergisini gezdi.

Bakan Yıldız, yaptığı konuşmada, "Bugün ufak bir nostaljik gezi yaptık, o Enerji Bakanı'nın yerinde olmak istemezdim ama 'Bayrama kadar bu kuyruklar bitecek ve biz de tüp gazı sağlayacağız' şeklinde demeçler vardı. Türkiye'nin vatandaşların hakkettiği refah seviyesini daha da iyiye götürmek için bütün sektörlerle beraber çalışıyoruz" diye konuştu.

Kamu ve özel sektör ayrımı olmadığını belirten Yıldız, bu sektörün yapılandırılacağını ve aynı zamanda çevre hassasiyetinin Enerji Bakanlığı tarafından seslendirildiği bir ortama gelindiğini söyledi. Yıldız, "Tabii kirlilik oranlarına bakıldığı zaman LPG'nin kirlilik, çevrecilik açısından, ozon tabakasına daha az zarar verdiğini görüyoruz" dedi. Ülkelerin hemen hemen hepsinde otomotiv alanında bu yakıtın kullanıldığına işaret eden Yıldız, bunun o ülkenin kaynakları ve yapısıyla alakalı bir durum olduğunu anlattı.

Bakan Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş'a bir plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber