Polis, oto hırsızlarının şanzımanını dağıttı

Ankara polisi, oto hırsızlarına yönelik olarak düzenlediği "Şanzıman 2" operasyonuyla 11 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında 2009 yılında düzenlenen 'Şanzıman' operasyonunda gözaltına alınan zanlıların da olduğu bazı kişilerin çaldıkları otomobilleri change yaparak sattıklarını belirledi. Zanlıların internet sitelerine verilen ilanlardan tespit ettikleri otomobil sahipleri ile alıcı olarak irtibat kurdukları belirlendi. Şebekenin daha sonra otomobil sahipleri ile buluşmaların ardından bir fırsatını bularak otomobilleri çaldıkları belirlendi. Zanlıların internet üzerinden sigorta şirketlerinin hasarlı oto satış ilanlarından hasarlı haliyle satın aldıkları otomobillerin plaka ve belgelerini çaldıkları araçta kullandıkları anlaşıldı. Şebekenin araçların motor-şase numarası üzerinde de değişiklik yaparak aracı yeniden piyasaya sürdükleri anlaşıldı.

Yapılan tespitlerin ardından, Ankara, Çorum ve İzmir illerinde eş zamanlı düzenlenen "Şanzıman 2" operasyonunda 18 ayrı adreste arama yapılarak 11 kişi gözaltına alındı. Aramalarda farklı model ve markalarda olan Ankara'da 4, Antalya'da 3, Çorum'da 6, Konya'da 1 araç, parçalanmış araç parçaları, çeşitli otolara ait elektronik araç parçaları, sahte plaka, başkası adına düzenlenmiş üzerinde kendi fotoğraflarının bulunduğu 1 adet sürücü belgesi, yine başkası adına düzenlenmiş üzerinde kendi fotoğraflarının bulunduğu 1 adet nüfus cüzdanı ile suç işlerken birbirleri ile irtibat kurmak amacıyla sahte kimliklerle çıkartmış oldukları telefon hatları ve bu hatlarının takılı bulunduğu cep telefonları ele geçirildi.

Birbirleriyle akraba oldukları belirlenen zanlıların Çorum'da sahte isimlerle kiraladıkları evlerde oturdukları tespit edildi. Zanlıların hırsızlıktan elde ettikleri para ile gayrı menkul aldıkları belirlendi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber