Şimşek'ten teşvik yasası açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni teşvik uygulamasındaki stratejik yatırımlarda bölge farkı bulunmadığını belirterek, 4. bölgede olan Malatya'nın yatırımlarla 5. bölgedeki teşviklerden rahatlıkla yararlanabileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şimşek, Malatya programı kapsamında önce Emeksiz Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti, ardından AK Parti binasına geçerek partililerle görüştü. AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'ya verdiği destekler için Bakan Şimşek'e teşekkür ederken, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, dünyanın ekonomik krizle savaştığı bir ortamda Türkiye'de ekonomik istikrarın sağlamasında önemli katkıları olan Şimşek'e teşekkür etti.

Maliye Bakanı Şimşek, "Teşvik sisteminde 6 bölge var, Malatya 4. bölgede diye olaya öyle bakmayın. Çünkü yeni teşvik sisteminde bölgelerin çok bir anlamı yok. Bölgeden çok hangi sektörü yatırım yapılacağına göre teşvik veriliyor. Mesela siz, Türkiye'nin ithal ettiği bir ürünü Malatya'da üretmek istiyorsunuz, o zaman Malatya'nın hangi bölgede olduğuna göre değil stratejik yatırımlara göre teşvikler veriyoruz. Yani 5. bölge teşviklerini veriyoruz. Siz yatırımı Organize Sanayi Bölgesi'nde yaparsanız, o zaman bir alt bölgenin teşviğini alıyorsunuz. Malatya'da yapılan her yatırım 5. bölge teşviklerini alabilir" dedi.

Bakan Şimşek, Malatya'daki yöneticilerin vizyon sahibi olduğunu belirterek, 1 yıl önceden 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin arsasını ayarladığını ve kendilerinin de verdiği destek ile 12 milyon metrekarelik alanın Malatya'ya yatırım için kazandırıldığını kaydetti. Şimşek, Malatya'daki yöneticilerin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini gözlemlediğini belirterek, bunun da Malatya'ya yatırım olarak döndüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber