Kocası tarafından sokak ortasında bıçaklanan kadın: Tek suçumuz kadın olmak

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ikinci kez evlendiği kocası tarafından sokak ortasında bıçaklanan, Havva Kocapınar (29), yoğun bakımdan çıkarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşadıklarını anlatan Kocapınar, "Kaçarak evlendik, gördüğüm şiddet nedeniyle ayrıldık. Haberlerde kadın cinayetleri görünce 'başıma gelir mi?' diye düşünüyordum. Kocamı elindeki bıçakla görünce izlediğim kadın cinayetleri ile ilgili haberler film şeridi gibi gözümün önünde canlandı. Artık dışarıya çıkmaya bile korkuyorum. Tek suçumuz kadın olmak." diye konuştu.

Kızını Sosyal Hizmetler Yurdu'na bıraktıktan sonra şiddet nedeniyle ayrıldığı TIR şoförü kocası M.K. (35) tarafından sokak ortasında defalarca bıçaklanan Havva Kocapınar, hayati tehlikeyi atlatarak yoğum bakımdan çıkarıldı.

Karısına şiddet uygulayan erkeklerin aciz olduğunu söyleyen 2 çocuk annesi Kocapınar, kendisine ekmek bıçağıyla saldıran iki kızının babası eşi ile 10 yıl önce Uşak'ta birbirlerini çok sevmelerine rağmen ailelerin izin vermemesi nedeniyle kaçarak evlendiklerini anlattı.

Kendisini bıçaklayarak hastanelik eden kocası için ailesini terk ettiğini ifade eden Kocapınar, "Evlendikten sonra Sevgi ve Sevda isimli iki kızım dünyaya geldi. Ancak şiddetten dolayı ayrıldık." dedi.

Daha sonra çocukları için tekrar bir araya gelerek evlendiklerini söyleyen Kocapınar, birlikte yaşamaya başladıktan 3 ay sonra şiddet ve tehditlerin devam ettiğini, bu nedenle tekrar ayrılmak zorunda kaldığını aktardı.

Havva Kocapınar, "Ayrıldıktan sonra Sosyal Hizmetler 9 yaşındaki kızım Sevgi'yi yurda, 6 yaşındaki Sevda ismindeki kızımı ise bir ailenin yanına yerleştirdi. Tek isteğim kızlarımla birlikte yaşamak." diye konuştu.

23 Nisan'da Sosyal Hizmetler Yurdu'nda kalan 6 yaşındaki kızı Sevgi'nin yanına gittiğini, birlikte bayram kutlaması yaptıklarını ardından da kızını yurda bıraktığını anlatan Kocapınar, "Yurttaki öğretmenlerden biri, ayrı yaşadığım kocamın arayarak Sevgi'yi ne zaman getireceğini sorduğunu söyledi. Bunun üzerine hemen minibüse binip oradan uzaklaşmak istedim." diye konuştu.

İzmir'e gitmek için minibüs beklediği sırada eşinin kendisine bıçakla saldırmaya başladığını belirten Kocapınar, "Öleceğimi düşündüm. Tüm kadın cinayetleri gözümün önünden geçti. 'Seni öldüreceğim' diye bağırıyordu." diyerek yaşadıklarını anlattı.

Tek isteğinin çocuklarıyla birlikte huzurlu bir yaşam olduğunun altını çizen Kocapınar, yetkililerden yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber