İşte 30 milyarlık anaokulu...

Haber Giriş : 06 Haziran 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek fiyatıyla gündeme oturan TED, kapılarını star'a açtı. Genel Müdür Süha Günel, ?Okullarımızın kalitesi ortada. Kimseden zorla para almıyoruz' dedi...

YENİ eğitim ve öğretim yılı kayıtlarının başlamasıyla tekrar gündeme gelen özel okul fiyatları, dudak uçuklatıyor. Bu okullardan en pahalısı olan TED Koleji, 30 milyarlık anasınıfıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Vakfı ve Okulları Kurucu Üyesi ve Genel Müdürü Süha Günel star'a, kapılarını açtı. Okulun fiziki ve eğitim kalitesinin somut bir şekilde ortada olduğunu belirten Günel, ?Fazla lafa gerek yok. Kimseden zorla para almıyoruz' dedi. TED'in eğitim kalitesiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi koleji olduğu iddiasında bulunan Günel, okulun İncek kampüsünde gelecek yıl hizmete girecek 3 bin metre karelik kapalı alan üzerine kurulu Ana Okulu'nu da gezdirdi.

TED'Lİ OLMANIN YOLU

Günel, diğer okulların KDV hariç fiyat verdiklerini belirterek, ?Bizim kayıtdışıyla işimiz yok. Fiyatlarımız ortada' dedi ve TED'e ana sınıfından başlayan öğrencilerin üst sınıflara geçerken kuraya ve sınavlara tabi olmayacaklarını hatırlattı. Günel, ?TED kolejinde okumanın yolu anasınıfından geçiyor' dedi.

MEZUN AİLELER

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise TED'de ana sınıfının asıl fiyatının 18-19 milyar lira civarında olduğunu söyledi. TED'in dünya standartlarında bir kolej olmak istediğini, bu yüzden ana sınıflarına çoğu öğrenciyi mezunlarının çocukları arasından aldığını belirten Pehlivanoğlu, ?Mezunlarımızın çocuklarını yarı fiyatına kabul ediyoruz. Okulda 150 çocuğun 110'u 15 milyar lira ödüyor. Sadece mezunumuz olmayan 40 aileden 30 milyar lira alıyoruz. Bunun ortalaması da 18-19 milyar liraya geliyor' diye konuştu.

ÜNİVERSİTE HAYALİ

TED Kolejini üniversiteye de taşıyacaklarını ve mezun kuşakların çocuklarının yetiştiği geleneksel bir kolej haline getirmeyi amaçladıklarını da anlatan Pehlivanoğlu, sadece TED mezunu ailelerin çocuklarını almaya da mevzuatların izin vermediğini kaydetti.

SINIFIN ÖZELLİKLERİ

TED ana sınıflarında halen 6 yaşında 144 öğrenci bulunuyor. Her sınıfa 18 öğrenci düşerken, her sınıfta üniversite mezunu 2'şer öğretmen bulunuyor.

Ana sınıflarının bulunduğu mekanda bulunan eşyalar, 6 yaşındaki çocuklara göre yapılmış.

Teneffüslerde koridorlarda yığılmaların yaşanmaması ve 6 yaşındaki öğrencilerin ezilmemesi için her ana sınıfından bahçeye açılan bir kapı bulunuyor.

Ana sınıfı öğrencilerine İngilizce, dans, bilgisayar, drama, jimnastik, beden eğitimi, fotoğraf çekme ve resim dersleri veriliyor. İngilizce derslerini yabancı öğretmenlerden alan öğrenciler, çektikleri fotoğrafları ve yaptıkları resimleri de sergiliyor.

Ana okulu öğrencileri gelecek yıl yoga dersleri de alacaklar.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber