İstanbul trafiğine kameralı takip

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2005 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da trafik ekiplerinin faaliyetleri polis araçlarına takılan kameralı sistem aracılığıyla denetlenecek. Uygulama, trafik polisleriyle halk arasındaki ilişkileri üst seviyeye çıkarmak ve ihtilafları tespit edebilmek amacıyla hayata geçirildi. Ayrıca hatalı sürücülere cezaların, bundan böyle polis otolarının ön kaputu üzerinde kesileceği ve bu işlemlerin 24 saat süresince görüntülenerek arşivleneceği bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, ilk etapta 190 polis ekibinden 10'una bu sistemi yerleştirdiklerini ve sistemin zamanla diğer araçlara da takılacağını söyledi. Polis araçlarının tanıtımı sırasında bir açıklama yapan Cerrah, "190 ekibimizden 10 trafik ekibinde bu sistemi uygulamaya başladık. Burada trafik polislerimiz ceza uygulamasını vatandaşlarımıza arabaların ön kaportasında yapacaklar ve cezai işlem esnasında vatandaşlar ile memurlarımız arasında sorunlar çıkarsa bunu kayda alacağız. Herhangi bir şikayet olursa bu kayıtları gösterme imkanımız olacak" dedi. Cerrah sözlerine şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz ki, daha önceden başladığımız radar uygulamalarında da bazı vatandaşlarımızın, 'biz bu sürati yapmadık', ya da 'benim böyle bir kusurum olmadı' dedikleri oluyordu. Bizler de, radarla aynı hizmeti verip kusurlarını gösteriyorduk. Bu sistemde de cezai işlem yaparken doğabilecek sorunları göstermek şansımız olacak. Diğer ekiplerimize de ayrı şekilde bu cihazları bağlamaya devam edeceğiz. Amacımız; vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli hizmeti sunmaktır."

Açıklamasının ardından Cerrah, bir ekip otosuna binerek, basın mensuplarına aracı tanıttı. Basın mensupları da kameralı araçlar içinde kısa bir tanıtım turu attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber