DPT, Kalkınma uzmanı havuzu kuruyor

Haber Giriş : 06 Haziran 2005 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgesel kalkınma projesi uzmanlar alınacak. Tecrübeli uzmanların yabancı dil bilmeleri de şart.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Avrupa Birliği (AB) hibesi ve iç katkı ile gerçekleştirilen bölgesel kalkınma projeleri için, 'dış uzman havuzu' oluşturmak üzere harekete geçti. AB destekli bölgesel kalkınma projeleri, öncelikle 2 dış uzman tarafından değerlendirilecek. Nihai karar ise 10 kişilik değerlendirme kurulu tarafından verilecek.

Dış uzman alımı için Merkezi Finans İhale Birimi tarafından verilecek ilanlarla isteklilerden özgeçmişlerin toplanması öngörülürken, birim bunları DPT'ye gönderecek.

DPT tarafından dış uzman olacaklar belirlenecek. Bölgesel projelerin değerlendirmesinde görev alacak dış uzmanların, en az 4 yıllık üniversite mezunu, bölgesel programlar konusunda ve proje değerlendirme alanında tecrübeli olması şartları aranacak. Ayrıca yabancı dil istenecek uzmanlar, proje başına çalışacak, yerli veya yabancı olabilecek. Öte yandan, AB destekli bölgesel kalkınma projeleri için ilk start Van'da verilirken, Bitlis, Hakkari, Muş ve Van'da uygulanacak ve toplam 45 milyon euro tutarında AB hibesini kullanacak projeler için de teklif çağrısı geçtiğimiz ay yapıldı. Bunun yanında, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Bayburt, Erzincan ve Erzurum illerinde uygulanacak, 40 milyon eurosu AB katkısı, olmak üzere toplam 52.3 milyon euroluk kaynak da proje tekliflerini bekliyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber