Sümer Tilmaç: Devlet eliyle tiyatro yapılmaz, hepsi özelleştirilsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Devlet eliyle tiyatroculuk olmaz' tiyatroları özelleştireceğiz sözüne tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç'tan destek geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Usta oyuncu Sümer Tilmaç, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, devletin tiyatrosunun olamayacağını, Başbakan Erdoğan gibi düşündüğünü, bütün devlet tiyatrolarının özelleştirilmesi taraftarı olduğunu söyledi. 46 yıldır tiyatroculuk yaptığı, 63 tiyatro oyunu sahnelediğini belirten Tilmaç, 46 yıl içinde hiç devlet tiyatrosu ile çalışma yapmadığını kaydetti.

Devletten maaş alarak tiyatro yapan oyuncunun özgür olamayacağını öne süren Tilmaç, gelişmiş ülkelerde devlet tiyatrosunun olmadığını ön planda özel tiyatroların olduğunu söyledi. Tilmaç sözlerini şöyle sürdürdü: ?Devlet eliyle gerçekten tiyatroculuk yapılmaz. Devlet tiyatrosu oyuncusu bu isimle zaten özgür olamaz. Devlet tiyatrolarının hepsinin özelleştirilmesini istiyorum. 46 yıllık sanat hayatım süresince devlet tiyatroları ile hiç iş yapmadım. Onun için Sümer Tilmaç oldum. 46 yıllık tiyatro emekçisi olarak devlet tiyatrolarının özelleştirilmesini yürekten destekliyorum. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber