Burdur'da 17 çocuk hastaneye kaldırıldı

Türkiye genelindeki süt dağıtımının üçüncü gününde Burdur'da 17 öğrenci mide ağrısı ve baş dönmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen Okul Sütü Projesi Burdur'da da devam ediyor. Kent merkezinde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımının ardından 17 öğrenci mide ağrısı ve baş dönmesi şikayetleri ile hastaneye kaldırıldı.

SOĞUK ALGINLIĞI OLABİLİR

Üçüncü sınıfta okuyan 10 öğrenci ile beşinci sınıfta okuyan 7 öğrenci, Burdur Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı. Mide ağrısı ve baş dönmesinden şikayet eden öğrenciler muayene edildikten sonra soğuk algınlığı sebebi ile rahatsızlanmış olabilecekleri bildirildi.

Hastaneye gelen bir öğrencinin velisi Halil Biçer, okulda çocuklarda bir problem olduğunun söylendiğini belirterek

"Hastaneye geldik. Oğlum şu anda müşahade altında.Öğretmenlere sorduğumuz zaman sütün üzerindeki üretim ve son kullanma tarihleri ile ilgili bilgi var. Sütü veren firma hakkında herhangi bir bilgi olmadığını söylüyorlar.Biz bu sütü veren firma hakkında değerlendirme yapılmasını istiyoruz. Buraya 17 çocuğun zehirlenme tehlikesi ile gelmesi kafalarda soru işareti bırakıyor. Bize soğuk algınlığı

olduğu söyleniyor. Psikolojik olarak etkilendikleri söyleniyor. Bu çocukların 17'si de psikolojik olarak mı rahatsız. Bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz. Çocuğumun iyileşmesi için bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber