Arıcılık gelir kaynakları olacak

Pınarbaşı ilçesine bağlı Emeğil ve Karahacılı köylerinde tarım geliri olmayan çiftçilere verilen arıcılık kursu sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen arıcılık kursu sonunda başarılı olan 13'ü kadın 35 kursiyere sertifika verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Demirbaş, insanlara iş alanları açmak amacıyla böyle bir kurs düzenlediklerini, Emeğil köyünün arıcılık yapmak için çok müsait olduğunu, artık arıcılığın köyün yeni geçim kaynağı olacağını belirtti.

Emeğil Köyü Muhtarı Hacı Çetin de ise 2002 yılında kurulan Bahçelik Barajı ile sular altında kalan köyün çevresinin ormanlık alan haline getirilerek koruma altına alındığını hatırlattı.

Daha önce köyde hayvancılık için geniş meralar bulunduğunu, ancak baraj ve ormanlık alandan dolayı köyde tarım ve hayvancılığa müsait alan kalmadığını ifade eden Çetin, bu nedenle insanların sıkıntı yaşadığını, arıcılığın bu sıkıntıları ortadan kaldıracağını söyledi.

Kurslara katılan vatandaşlar da, köylerinde yeni bir iş alanı oluştuğu için mutluluk duyduklarını belirterek, yetkililere teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber