Sporcu ve sanatçılardan Vanlı öğretmenlere 50 konut

Türkiye Süper Ligi'nin çeşitli kulüplerinde oynayan futbolcu ve sanatçılardan oluşan bir grup hayırsever, Vanlı depremzede öğretmenlere 50 adet çelik ve ekolojik sistemli ev yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Lig takımlarından Lefke'de top koşturan Efe Abdullah Yıldız ve Akya Yapı'nın öncülük ettiği spor ve sanat camiasının katkılarıyla Van'a yapılacak konutların protokolü imzalandı. Van Valisi Münir Karaloğlu ile hayırsever işadamı Mahmut Metozade arasında imzalanan protokole göre Kalecik mevkiinde yapılacak 50 adet konut, 80 metrekare olacak ve çelik konstrüksiyondan yapılacak. Vali Karaloğlu, protokol sonrasında işadamı Mahmut Metozade ve futbolcu Efe Abdullah Yıldız ile konutların yapımına katkı sağlayacak hayırseverlere teşekkür etti.

Yıldız, Van depremi sonrası Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüplerde oynayan futbolcularla bir araya geldiklerini ve neler yapacaklarına dair bir toplantı yaptıklarını anlattı. ?Depremden 10 gün sonra bir araya gelerek ?Van'a ne yapabilirizi' konuştuk. Kendi aramızda yaptığımız fikir alışverişinde öğretmenlere ev yapalım fikri ortaya çıktı. Daha sonra Van'a gelerek Sayın Valimizle görüştük. Sağ olsun bize arsa konusunda ve yapılacak işlerde yardımcı olacağı sözünü verdi. İlk etapta bu yardımlaşmayı futbolcularla birlikte planladık. Daha sonra sanatçılar ve yorumcular da bu kampanyaya katılmak istediklerini belirtti. İşadamları da bize destek olmaya başladı. 80 metrekarelik 50 adet ev ile başlıyoruz. İnşallah futbol camiası desteğini devam ettirirse konut sayısını artırmak istiyoruz." dedi.

Futbolcu Efe Abdullah Yıldız, Van'la ilgili bir projeleri daha olduğunu ifade ederek, bunu da şöyle açıkladı: "İlköğretim okullarında yetenekli gençleri tespit ederek büyük kulüplerin altyapısına göndermek istiyoruz. Daha önce tespit ettirdiğimiz 2 genç yeteneği, geçtiğimiz hafta Beşiktaş Kulübü altyapısına gönderdik bile.?

9 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak yapılacak öğretmen konutlarının yeni eğitim-öğretim yılında hizmete gireceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber