Mahkemeye isimsiz mektup

Emekli Albay Temizöz ve Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ, Tamer Atağ, Hıdır Altuğ, Fırat Altın ve Adem Yakin hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, Cizre'de Şubat 1994'de öldürüldüğü bildirilen Ramazan Elçi'nin mezarının talimat üzerine açtırıldığını ve mezardan çıkarılan kemiklerin Elçi'ye ait olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini bildirdi.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, mahkemeye isimsiz bir mektup gönderildiğini belirterek, mektupta, Cizre-İdil yolu üzerindeki Kuştepe köyünde JİTEM tarafından kullanıldığı ileri sürülen bazı sığınakların bulunduğunun iddia edildiğini söyledi.

Mektupta, JİTEM'in hala bölgede varlığını sürdürdüğü ifade edilerek, köyde yaşayan bazı şahıslara ait bahçe ve evlerde bulunan sığınaklardan 4 cenaze çıkarıldığı ve bu cenazelerin Cizre Asli Mezarlığı'na gömüldüğü ileri sürüldü.

Başkan Yılmaz, mektupta, köydeki sığınakların yerlerini gösteren elle çizilmiş bir krokinin de yer aldığını kaydetti.

Müdahil avukatlardan Selçuk Kozağaçlı, söz konusu mektubun gereğinin yapılması için Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber