Süt dağıtımının durdurulmasını istediler

Eğitim Sen,SES ve TTB okul sütü konusunda kamuoyunu tatmin edici bir sonuç çıkana dek süt dağıtımının durdurulmasını istediler.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi bir grup, "Kamuoyunu tatmin edecek bilimsel bir araştırma yapılıncaya kadar süt dağıtımı uygulamasına son verilmesini" istedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binası önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, ücretsiz süt dağıtımına karşı olmadıklarını söyledi.

Sağlıklı beslenmenin sağlıklı bir eğitimin önemli bir parçası olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu sütler niçin dağıtıldı? Bunun açıklanmaya ihtiyacı var. Süt sanayinin mevsim arzı fazlalığının giderilme çabasının bu projede önemli bir etken olduğu görülmektedir. Böyle bir sorun ortaya çıkmış olmasına rağmen gerekli çalışmaların yapılarak önlemlerin alınması yerine bu sütlerin hala ısrarla kullanımı sağlanmaktadır. Kamuoyu tatmin edecek bilimsel bir araştırma yapılıncaya kadar süt dağıtımı uygulamasına son verilmelidir."

TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Feride Aksu Tanık da "Bu uygulamanın yarattığı olumsuz izlenim nedeniyle çocukların sütten soğumaları bizim en istemeyeceğimiz şeylerden birisi olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber