Boğazlıyan Emniyet Müdürü Tepe sürücüleri uyardı

Yozgat'ın Boğazlıyan Emniyet Müdürü Erdal Tepe, yağışlı havalarda sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan genelinde etkili olan yağışla birlikte özellikle karayollarında bazı yerlerde oluşan sellerin ilk mağdurlarından birisinin de yol üzerindeki otomobiller olduğunu belirten Tepe, sürücülerin bu tür havalarda dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini söyledi.

Şiddetli yağmur nedeniyle oluşan sellerden dolayı Boğazlıyan-Kayseri yolunun yaklaşık bir saat süreyle trafiğe kapandığını ifade eden Tepe, "Yağmur nedeniyle meydana gelen sel baskınları yüzünden herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için Boğazlıyan- Kayseri yolunda araç geçişlerine izin vermedik. Karayolları ekiplerince yağmurun kesilmesinin ardından yollarda selden dolayı oluşan çamurların temizlenmesi ile yolu tekrar trafiğe açtık." dedi.

Emniyet olarak gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Tepe, "Sürücülerimiz normal yola göre, ıslak zeminde hız sınırlarının altında araç kullanmaları gerekir. Takip mesafesinin yağışlı havalarda biraz daha arttırılması sürücülerimizin olası kazaların yaşanmasını engelleyecektir. Sürücülerimiz yağmurlu havalarda her zamankinden daha fazla dikkatli ve tedbirli olmalıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber