Et ve Balık Kurumu ürün çeşidini 70'e çıkarıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğü kombinalarında, dünyanın et işleme alanındaki en son teknolojisi kullanılarak el değmeden, hijyenik ve kaliteli üretim yapılıyor. Kurum, 66 olan ürün çeşidini 70'e çıkaracak.

Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2005 yılında özelleştirme kapsamından çıkarılan EBK, hem üreteci hem de tüketici açısından önemli bir rol üstleniyor. Besiciler için garanti bir pazar konumunda olan Kurum, tüketicilere de dünya standartlarında kaliteli ve hijyenik ürünler sunuyor. Kendisine gelen hiçbir besiciyi geri çevirmeyen EBK, üreticilerden karkası 14 TL'ye alıyor, sözleşme imzaladığı besicilere de kilogram başına fazladan 30 kuruş ödüyor. Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da besilik hayvan başına 300 TL destekleme ödemesi yapıyor.

-EBK, TÜKETİCİNİN DE YANINDA YER ALIYOR-

EBK, sadece üreticinin değil, tüketicinin de yanında yer alıyor. Kuruma bağlı Sincan Et Kombinasında dünyanın bu alandaki en son teknolojik makineleriyle el değmeden hijyenik bir ortamda kaliteli üretim yapılıyor. Et ve Balık Kurumu kendi mağazaları hariç 77 franchise bayilik sistemi ile 66 çeşit ürünü tüketici ile buluşturuyor. Önümüzdeki günlerde ürün çeşidinin 70'in üzerine çıkarılması planlanıyor. Et Balık Kurumu mağazalarında kıyma 18, kuşbaşı 21.5 TL'den satılıyor.

-SİNCAN ET KOMBİNASI, TEKNOLOJİK YATIRIMLARIYLA DÜNYANIN DA İLGİSİNİ ÇEKİYOR-

Sincan Et Kombinası teknolojik yatırımları ile dünyanın da ilgisini çekiyor. Kombinayı Fransa, Azerbaycan, Sudi Arabistan, Sırbistan ve Avusturya gibi birçok ülkeden gelen yabancı heyetler ziyaret etti. Heyetlerin kombinayı çok beğendikleri ifade edildi.

Öte yandan, sektöre yatırım yapmak isteyen yerli firmalar da Sincan Et Kombinasını ziyaret ediyor. Türkiye'de ilk defa otomatik döner kesme makinesi bu kombinada kullanıldı. Ayrıca tesiste, kurum personeli tarafından dizayn edilen ve bir defada bir tonluk kavurma kavuran kazan da bulunuyor. Bir çok konuda özel sektöre de öncülük eden kombinada helal gıda standartlarında üretim yapılıyor.

-ULUBAŞ: "KOMBİNA 20 MİLYON DOLAR HARCANARAK MODERNİZE EDİLDİ"-

Sincan Et Kombinası'nda incelemelerde bulunan Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş da, kombinanın 20 milyon dolar harcanarak modernize edildiğini belirtti. Kar amacı gütmeyen Et ve Balık Kurumu'nun piyasayı regüle ettiğini ve et fiyatlarında tüketici aleyhine bozulan dengeyi düzelttiğini ifade eden Ulubaş, Sincan gibi Sakarya, Adana ve Bingöl'deki kombinalara da teknolojik ve iyileştirme yatırımları yaptıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber