Arabanla değil, aklınla yarış

"Karayolları Trafik Güvenliği Haftası' kutlamaları Erzurum'da başladı. Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende trafik konulu karikatür, şiir,afiş ve slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı, 'Karayolları Trafik Haftası Tertip Komitesi' adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türkiye'de ölümlü ve maddi hasarlı trafik kaza oranının azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söyledi. Yıldız, trafik kazalarının önüne ancak eğitimle geçilebileceğini dile getirdi.

Yıldız, karayolu taşımacılığının bütün dünyada toplumsal sorun haline geldiğini ve bunun ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti. Trafik kazalarını tamamen önlemenin teknik olarak mümkün olmadığını. ancak alınacak tedbirlerler önemli ölçüde aşağıya çekilebileceğine işaret eden Yıldız, "Trafik kazalarının çoğu alınacak etkin tedbirlerle ortadan kaldırılabilir." dedi.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla çeşitli proje ve uygulamaları hayata geçirdiklerinin altını çizen Yıldız, amaçlarının can güvenliğini üst seviyeye çıkartmak olduğuna işaret etti. Yıldız, "Çocukların araç içerisinde ön koltukta yolculuk yapmaması, alkollü araç kullanılmaması, seyir halinde sürücülerin telefon kullanmamasına yönelikt ciddi denetlemelerimiz var. Bizim için bir vatandaşımın canı, can güvenliği her şeyin üzerindedir." şeklinde konuştu.

Daha sonra slogan, şiir, karikatür ve afiş yarışmalarında dereceye girenlere Vali Vekili Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Emniyet Müdürü Yıldız tarafından ödülleri verildi. İlköğretim öğrencileri Büşra Üstün "Arabanla değil, aklınla yarış" ve Yağmur Delibaş'ın, 'Kırmızıda kal, hayatta kal' sloganları katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber