Kahya: Engelli spor dallarında ülkemizi dünyada ileri noktaya taşıdık

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Suat Kahya, engelli spor dallarında Türkiye'yi dünyada ileri noktaya taşıdıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çolaklı beldesi Kamelya World Otel'de bu sene 5'ncisi yapılan Engelli Atıcılık Dünya Şampiyonası'nın sona ermesi ile birlikte 22 ülkeden gelen 160 sporcu ülkelerine geri dönmek için otelden ayrıldı.

Yabancı sporcuları ülkelerine uğurlayan Suat Kahya, atıcılıkta üç yıldır dünya şampiyonasını Türkiye'de yaptıklarını söyledi. Şampiyonaya 22 ülkeden 160 yabancı sporcunun katılmasını Türkiye'nin tanıtımı adına yararlı bulduklarını belirten Kahya, yabancı sporcular ve Uluslararası Paralymcic Komitesi(IPC) şampiyonadan övgü ile bahsederek mutlu ayrılmalarından onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

Antalya bölgesinin iklim, coğrafi yapısı, altyapı ve çok sayıda A kalite konaklama tesisi olmasının yılın 12 dünyada yapılan çoğu engelli sporuna elverişli olduğunu dile getiren Kahya, bu tür uluslararası etkinliklerin bölge tanımı için yararlı olduğuna inandıklarını kaydetti.

Kahya, "Bu tür etkinlikler ülkemizin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor. Yabancı sporcular aynı zamanda ülkemiz insanını ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Sporun barış ve sevgi dili ile ülkeler arası dostluk ve kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Engelli dünya atıcılık şampiyonasını 3 yıldır Manavgat Çolaklı'da yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizden memnun ve mutlu ayrılan her yabancı sporcunun ülkelerinde ülkemizin gönüllü kültür ve tanıtım elçisi olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kahya, Londra 2012 Paramlik Oyunları'na 8 ayrı kategoride 44 sporcu ile katılacaklarını bildirdi. IPC As Başkanı Runie Sorlie, Türkiye'nin son yıllarda atıcılıkta çok başarılı organizasyonlara imza attığını kaydetti.

Dünya şampiyonası için 3 yıldır Türkiye'ye geldiğini belirten Sorlie, güzel bir organizasyon ve ev sahipliği için Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nu tebrik ettiğini söyledi.

Şampiyonada 10 metre tabanca atışlarında dünya birincisi olan Ukraynalı engelli sporcu Olga Mustafaıeva, organizasyonu mükemmel bulduğunu ve şampiyonadan mutlu ayrıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber