28.Türkiye Lions Ulusal Konvansiyonu Gaziantep'te başladı

28.Türkiye Lions Ulusal Konvansiyonu Gaziantep'te 118-U Yönetim Çevresi'nin ev sahipliğinde başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Anatolian Hotel'de düzenlenen programa, Türkiye Lions Kulüpleri Konfederasyon Konsey Başkanı Yaşar Ateşoğlu, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 118 Genel Yönetmeni Hüsamettin Ocak ve çok sayıda lions temsilcisi katıldı.

Türkiye Lions Kulüpleri Konfederasyon Konsey Başkanı Yaşar Ateşoğlu, yaptığı konuşmada, dünyanın 206 ülkesinde faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Lions kulüpleri hakkında bilgiler veren Ateşoğlu, Türkiye'de 360 lions kulübü olduğunu ve 6 federasyon adı altında çalıştıklarını aktardı. Federasyonun tepesinde de bir konfederasyon olduğunu dile getiren Ateşoğlu, şöyle devam etti: "Bu toplantımızın Gaziantep'te yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Çünkü birçok insan Gaziantep'i aynı zamanda bölgeyi görmek gezmek için buraya geldi. Burada Türk Lionsu'nun bir yıl süreyle görevlerini belirleyeceğiz. Bir de insanlığa yönelik projeleri tekrar gözden geçirip planlamasını yapacağız. Toplantıya ev sahipliği yapan lions kulübü üyelerine, Gazianteplilere, Ticaret Odası ve özellikle Büyükşehir Belediyesine, destek ve anlayışı için Sayın Valimize destek şükranlarımızı sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi her aşamada yanımızda oldu ve bu güzelliğin daha iyi olması için destek verdi. Bu çerçevede de Sayın Asım Güzelbey'e de çok teşekkür ediyoruz.? dedi.

Gaziantep'e hafta başından itibaren gelen konuklarla birlikte 5 gün boyunca 2 bin 500 kişi ağırlayacak olan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Hüsamettin Ocak, "45 bin kulüp ve 1,3 milyon üyemizle dünyanın en yaygın hizmet örgütüyüz. En etkin ve en verimli çalışanıyız. Ele aldığımız işi başarıyla sonlandırırız. Çalıştığımız her yerde, hiç tanımadığımız insanlarla dostluklar kurarız. Bizler dünya ulusları arasında bir anlayış yaratmak ve geliştirmek, iyi yönetim ve iyi vatandaşlık ilkelerinini gelişmesini sağlamak, toplumun uygar, kültürel, sosyal ve ahlaki kalkınmasına etkin katılımda bulunmaktır. Politikada taraf tutan ve dini inanç farkı gözeten hususların dışında kalan ve toplumun yararlarını ilgilendiren tüm konularda kulüp üyelerimiz serbest tartışmalar yapar, hizmete yatkın kişileri maddi karşılık beklemeden toplumlarına yararlı olmalarını teşvik ederiz. Ticari, sanai, meslek ve kamu hizmetleri ile özel girişimlerde yüksek törel ilkeleri yerleştirmek bizim için çok önemlidir." açıklamasını yaptı.

"LİONSLAR BAŞKAN GÜZELBEY'İ AYAKTA ALKIŞLADI"

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban da "Bu toplantının Gaziantep'te gerçekleşmesi bizleri çok mutlu etti. Gaziantep'in sadece lahmacunu, kebabıyla değil, kültürüyle, müzeleriyle sanat sokaklarıyla, tarihi evleriyle ve artı kökü derinlere uzanan kültürel bağlarıyla da bir kongre şehri olma amacıyla da tanınması bizleri son derece mutlu etmiştir. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.? ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise şunları söyledi: "Gaziantep'te bu kadar güzide bir topluluğu görmek bizler için büyük bir bahtiyarlık. Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonu'nun değerli yöneticilerini Gaziantep'te ağırlamak bizleri çok memnun etmiştir. Toplantının seçimli bir toplantı olması ayrı bir heyecan taşıyor, çünkü seçimler daima heyecanlıdır. Okul seçimi de heyecanlıdır, milletvekili seçimi de heyecanlıdır, görüyorum ki bu heyecan sivil toplum kuruluşlarında da aynı şekilde yaşanıyor. Bütün adaylara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Güzelbey, programda değişen Gaziantep ile ilgili bir de sunum yaptı. Sunum sonrasında Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyon delegeleri Başkan Güzelbey'i ayakta alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber