Tarım alanlarında çalışacak işçiler gelmeye başladı

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'a, Güneydoğu Anadolu bölgesinden pancar ve soğan tarlalarında çalışmak için gelen tarım işçileri, ev olarak kullanacakları çadırlarını kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'a, Güneydoğu Anadolu bölgesinden her yıl tarım alanlarında çalışmak için Nisan ayında gelen tarım işçileri, kışın kar düşünceye kadar, il genelinde tarım alanlarında çalışarak kazandığı para ile memleketlerine dönüyor.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine, Şanlıurfa'dan tarım alanlarında çalışmak üzere gelen mevsimlik tarım işçileri, Çakırhacılı köyü yakınlarında, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında, İl Özel İdaresi tarafından sağlanan çadırlara yerleşmeye başladı. Devlet tarafından sağlanan çadırların kendi çadırlarına göre çok iyi olduğunu belirten işçiler, şu anda tek ve en büyük eksiklerinin elektrik olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'dan Yerköy'e gelen Mahmut Güç isimli tarım işçisi, devletin kendilerine sağladığı çadırın çok güzel olduğunu belirterek, "Bizim çadırlarımız çabuk yırtılıyor, kışın soğuk yazın ise çok sıcak oluyordu. Bu çadır ise yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan koruyor. Biz kendimiz şahsen bu çadırı alamazdım. Bu çadırı sağlayan devletimize teşekkür ediyorum. Şu anda sadece elektriğimiz yok, elektriğimizi istiyoruz. Devletimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

İşçilerin çocukları da ailelerine yardım etmek için geldiklerini ifade etti. Diğer vatandaşlar da aynı ifadeleri kullanarak, kendi çadırlarının eski olduğunu, fakat devletin vermiş olduğu çadırların çok güzel olduğunu söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber