Eker, Tarım Bakanlığında kadroları değiştiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na getirilen Mehdi Eker'in, eski Bakan Sami Güçlü'nün sadece çaycısıyla çalışmak istediğini söylemesi, üst düzey bürokratlarının teker teker istifalarını sunmasına neden oldu.

Sami Güçlü'nün görevinden istifa etmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanı olarak görevlendirilen Mehdi Eker, çalışmalarına hızlı başladı.

Tarım Bakanlığı'nda yıllarca görev yapan ve bakanlık yapısını yakından tanıyan Eker, eski Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün sadece çaycısıyla çalışmak istediğini açıkladı. Bakanlıkta yıllardır Makam Çay Ocağı Müdürlüğü yapan Tuncay Kurtçuk'a göreve geldiği ilk gün, "Sakın bir yerlere gitme, burada senden başkasını tanımam" diyen Mehdi Eker'in bu tavrı, üst düzey bürokratlar tarafından mesaj olarak algılandı. Eker'in, Güçlü'nün görevden alınmadan önce resmi gazetede yayınlanmayı bekleyen atama kararnamelerini durdurması üzerine ise, üst düzey bürokratlar tek tek istifalarını sunmaya başladı.

Müsteşar Yardımcılığı'na vekalet eden TİGEM Genel Müdürü İsmail Hakkı Sayın istifasını verirken, diğer Müsteşar Yardımcıları Hasan Ekiz, Mustafa Erten ve Nebi Çelik'in de istifalarını verecekleri öğrenildi.

Söz konusu istifaları kabul eden Tarım Bakanı Mehdi Eker, istifa etmeyenlerin görevden alınacağını bildirdi. Yakın çevresine kendi bürokratlarıyla çalışacağını söyleyen Eker, Güçlü'nün ekibini ise başarılı olmamakla suçladı. Bakanlık çalışmalarıyla ilgili olarak hafta sonunda brifingler alan Mehdi Eker'in boşalan kadrolara kimleri getireceği ise merak ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber