Arap iş adamlarına 'özgür kol'

Türk tasarımcı, özellikle Arap işadamlarını düşünerek abdest alınırken gömlek kolu katlanmasını gerektirmeyen kombinasyon tasarladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarımcı Murat Celep, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerinde takım elbise giyen Arap işadamlarının giydikleri gömleklerden yana sıkıntı yaşadıklarını gözlemlediğini belirterek, özellikle abdest alınması sırasında gömlek kollarının katlanmasına gerek olmayan bir tasarım üzerine çalışmaya başladığını söyledi.

Uzun çalışmalar sonucunda kısa kollu gömleği uzun kollu gibi gösteren tasarımını geliştirdiğini dile getiren Celep, tasarımıyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Takım elbisenin içine kısa kollu giyilen gömlek, kolları olmadığı için estetik görünmüyor. Tasarımla hem uzun kolun estetik görünüşünü hem de kısa kolun rahatlığını bir arada sunmak istedim. Ceketin kollarının uç kısımlarına gömlekle aynı renk ve kumaştan tasarlanan eklemelerle kısa kollu gömleği uzun kolluymuş gibi bir biçime kavuşturdum. Rahatlık ve hareket kabiliyeti sağladığı için bu tasarıma 'Free arm' adını verdim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber