Başbakan Yardımcısı Şahin, Uzlaştırma Kurulunun kararını değerlendirirken, ?Dilin kemiği yok, bekara eş boşamak kolay.? dedi.

Haber Giriş : 06 Eylül 2003 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şahin, Uzlaştırma Kurulunun kararını değerlendirirken, ?Dilin kemiği yok, bekara eş boşamak kolay.? dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uzlaştırma Kurulu'nun 2004 yılı için memurlara verilecek zam konusundaki kararını değerlendirirken, ?Dilin kemiği yok, bekara eş boşamak kolay.? dedi.

Şahin, İtalya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti Esenboğa Hava Limanı'nda uğurladıktan sonra, gazetecilerin sorularını cevapladı. Perşembe günü bir araya gelerek, bir değerlendirme yapacaklarını ifade eden Şahin, toplantıda Uzlaştırma Kurulu'nun raporunu görüşeceklerini belirtti. Şahin, ?O bakımdan raporla ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmak istemiyorum.? dedi. Raporda, memur maaşlarına 2004 yılında 1. altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 oranında zam önerildiğinin hatırlatılması üzerine Şahin, ?'Dilin kemiği yok, bekara eş boşamak kolay.'' karşılığını verdi. ?Bu zam oranı şartları zorlar mı?'' sorusuna ise Şahin, ?Sizler ekonomik hedeflerimizi biliyorsunuz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum.? dedi.

Kurul başkanı: Bütün şartları dikkate aldık
Yüksek Hakem Kurulu ve Uzlaştırma Kurulu Başkanı Engin Doğu, çalışmaların sonuçlanmasından sonra yaptığı açıklamada, ekonomik istikrar politikası, bütçe politikaları ve kamu çalışanlarının ekonomik kayıplarını ayrıntılı bir şekilde değerlendirip bir sonuca vardıklarını söyledi.

Kurul tarafından alınan sonucun tarafları tam manasıyla tatmin edemeyebileceğini vurgulayan Doğu, günün koşulları ve ülkenin içinde bulunduğu durum ile çalışanların ihtiyaçlarını, çalışmalarında dikkate aldıklarını ifade etti. Doğu, Uzlaştırma Kurulu olarak, toplu görüşmeler sürecinde hükümetin kamu çalışanlarının 2003 yılı kayıpları için ödemeyi önerdiği 160 milyon liranın, 200 milyon lira olarak ödenmesini benimsediklerini, bu paranın da 2004 yılında iki taksit halinde ödenmesini öngördüklerini kaydetti. Uzlaştırma Kurulu Başkanı Doğu'nun verdiği bilgiye göre Kurul, lojmandan yararlanamayan memurlara, lojman kirası olarak 2004 yılının birinci altı ayı için 25 milyon, ikinci altı ayı için de 35 milyon lira kira yardımı yapılmasını, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki görevlilere ayda 30 milyon lira ulaşım yardımı, yine memurlara ayda en az 20 milyon lira yiyecek yardımı ödenmesini ve bazı memurlara uygulanan görev tazminatının tüm memurlara yaygınlaştırılmasını benimserken, ölüm ve doğum yardımı konusundaki iyileştirmenin hükümetin takdirine bırakılması yönünde karar aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber