Trafik Haftası

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarla bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Forum Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, maskot trafik polislerinin canlandırdığı ve trafik kurallarını anlatan 'Adım Adım Trafik' isimli tiyatro oyunuyla başladı. Tiyatro oyunu, etkinliğe katılan çocukların büyük beğenisini kazanırken, 'Trafik ve Çevre' konulu resim yarışmasında ön plana çıkan ilköğretim öğrencilerine madalyaları ve bisikletleri Vali Güzeloğlu tarafından teslim edildi. Çocuklarla yakından ilgilenen Güzeloğlu, miniklerin yaptığı resimleri de beğeni ile izledi.

Güzeloğlu, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kardeş Trafik Kulübü' ve 'Öğretmenim Bay Bayan Trafik' projelerini önemsediğini belirtti. Güzeloğlu, "Bunlar, çocuklarımızın küçük yaşlarda trafik bilinçlerini güçlendirmesine yardımcı olan projelerdir. Çünkü küçük yaşlarda edinilen davranış kalıpları bir ömür boyu sürecektir. Trafik Haftası içerisinde, her yıl ülkemizde yaşadığımız kazaların azaltılmasına dönük toplumsal bilinç oluşturmak adına hayata geçirilen projeleri çok önemsiyorum" dedi.

Alışveriş merkezindeki ailelerle de yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Güzeloğlu, son olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce açılan stantları gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber