Gaziantepli yetim çocuklar karting keyfi yaşadı

Gaziantep'te yetim-öksüz çocuklar gördükleri ancak binemedikleri karting araçlarına ilk kez bindi. Büyük keyif yaşayan çocuklar doyasıya eğlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Yetim-Öksüz Çocuklar Derneği Başkanı Hakan Gökşen, M1 Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen organizasyona katıldıklarını dile getirdi. Gökşen, ?Çocuklar gelirken bizim paramız yok, bizi bindirirler mi diye soruyorlardı. Karting araçlarını gördüklerinde heyecandan, araçlara bindiklerinde ise sevinçten duramıyorlardı.? dedi.

Gaziantep Otomobil Sporları Kulübü Derneği (GOSK) Başkanı Murat Keklik ise ?Yetim-Öksüz Çocuklar Derneği'nin öğrencilerini karting araçlarına bindirerek, profesyonel yarışçılarımız hakkında bilgi verdik. Ayrıca kulüp yöneticilerimiz tarafından teorik bilginin yanı sıra sürüş taktikleri verildi. Çocuk yuvasından gelen çocuklarımız da aynı şekilde vızır vızır seyrettikleri araçlara binerek bu duyguyu tattılar. Bunun ne demek olduğunu orada olup gören anlar; bu çocuklar bizim. Sevinçlerini ve gözlerindeki ışıltıyı görmek her şeye değer. Gaziantep olarak hepimiz bu çocuklarımızın ellerinden tutmalıyız.? diye konuştu.

Keklik, şehre bir eğitim pisti kazandırmak, bir 'Çocuklar Karting Ligi' kurmak, eğitimler vermek ve onlara faydalı olmak, yapılacak organizasyonlar ve seminerler ile trafik bilincini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Keklik, ?Gaziantep ili ve çevresinde giderek artan otomobil ve motor sporları tutkunlarına ulaşıp onların profesyonelliğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber