Antalya'daki öğrenciler ?100 Temel Eser'den yarıştı

Antalya'da öğrenciler, 100 temel eser listesinde yer alan 12 kitaptan sınav oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toros Eğitim Kurumları işbirliği ile gerçekleştirilen ?Üçüncü 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' kapsamında öğrenciler, 100 soruyu 120 dakikada cevapladı. İlköğretim dalında Manavgat Çeltikçi İlköğretim Okulu'ndan Halime Arslan, lise kategorisinde Manavgat Lisesi'nden Betül Altıner birinci oldu.

Antalya ili ve ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarından toplam 535 öğrenci yarıştı. Okuma sevgisini, öğrenciler arasında tanışma ve kaynaşmayı artırmayı amaçlayan yarışmada öğrencilere altın gümüş ve bronz olmak üzere toplam 37 madalya verildi.

Özel Toros Akdeniz Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yarışmaya, geçen yıla göre daha fazla ilgi olduğunu söyledi. Antalya'nın, kitap okumada daha önce 47. sırada olduğunu belirten Gülay, şimdi ilköğretim okulu öğrencilerinin Türkiye 1.'si olduğunu ifade etti. Öğrencilerin kitap okuma ortalamasının daha önce 10 olduğunu hatırlatan Gülay, bu oranın 17'ye çıktığını açıkladı.

Ödül töreninde; ilköğretim kategorisinde ilk üç dereceye girenlere altın, 4-11 aralığındaki dereceyi elde edenlere gümüş ve 12-22 aralığındaki derece sahiplerine de bronz madalya verildi. Lise kategorisinde de ilk üç sıraya yerleşen öğrenciler altın, 4-9 aralığındakiler gümüş ve 10-15 aralığındakiler de bronz madalya sahibi oldu. Toplamda yaklaşık 10 bin TL para ödülü verilen törende, birinci olan öğrencilere 700 TL, notebook, plaket ve başarı belgesi hediye edildi. İkincilere 600 TL, plaket, başarı belgesi ve kol saati, üçüncülere ise altın madalya, kol saati, başarı belgesi, plaket ve 500 TL hediye edildi. Gümüş madalya alan öğrencilere başarı belgesi, plaket ve 300 TL, bronz madalya alanlara da başarı belgesi, plaket ve 250 TL para ödül verildi.

Yarışmada ilköğretim kategorisinde, Manavgat Çeltikçi İlköğretim Okulu öğrencisi Halime Arslan, Manavgat Gündoğdu Düriye Duran İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Bezci ve Aksu Rabia Mehmet Ülger İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Ece Tek altın madalya aldı. Lise kategorisinde de Manavgat Lisesi'nden Betül Altıner, Fettah Tamince D.E.M. Lisesi'nden Mustafa Gösterici ve Necati Dölen Lisesi'nden Melek Ergun altın madalya sahibi oldu.

Ödül törenine Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri, protokol ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber