Muğla'daki bütün liseler kampüs alanına alınacak

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, 21. yüzyılın Muğla'sını kurmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, ?Hastane, TOKİ, doğalgaz ve suyu ile bir dönüşüm içerisine giriyoruz. Bunların haricinde de şehrin içerisindeki tüm liselerimizi kampüs alanına alıyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevinde Muğla Gazeteciler Platformu üyeleriyle sabah kahvaltısında biraraya gelen Yüksel Özden, yerel ve genel siyaset konularında açıklamalarda bulundu. Partisinin 4. olağan il kongresinde yeni seçilen başkan ve heyetine başarılar dileyerek, Muğla halkına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na gösterdiği misafirperverlikten dolayı da teşekkür etti.

Özden, Muğla'daki gazetecilerin platform olarak biraraya gelip birlik ve beraberlik sergilemesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Özden, ?Nöbet değişimde fayda vardır. Referandumdan sonra Muğla'da, AK Parti'ye bakıştaki psikolojik bariyerler kırılmıştır. O günden bu yana AK Parti çıtayı yükseltmiştir. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gelmesiyle kongrenin dışında Muğla'nın birkaç kazanımı oldu. Bu şehrin dokusunu, tarihî yapısını tekrar canlandırmak ve tüm Muğlalılara yaşatmak için uzun zamandır uğraşıyoruz. Şahidî Hazretleri'nin külliyesi, camisi ve türbesinin etrafının restore edilmesi, bu kentin öz kimliğiyle her gün karşılaşması ona değer verilmesi bakımından çok önemlidir. Biz dedelerle torunların, yerin altındaki ve üstündekilerin buluşmasını istiyoruz.? ifadelerini kullandı. Bakan Davutoğlu'nun Şahidî Camisi ve türbesiyle yakından ilgilendiğini anlatan Özden, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne talimat vererek buranın restore edilmesini yakın takibine aldığını aktardı.

AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediyesi için yarıştığı süreçte kongreye katılan Bakan Davutoğlu'nun kendilerine siyasi destek verdiğinin altını çizen Milletvekili Özden, ?Şehrin kendi yapısıyla, kendi özüyle buluşması, tarihî eserlerin restorasyonu ve kapalı spor salonu kazanılmasıyla kentimiz ciddi bir ivme kazandı.? diye konuştu. Özden, Muğla'nın hastane, TOKİ, doğalgaz ve suyu ile bir dönüşüm içerisine girdiğini vurgulayarak, ?Bunların haricinde çalıştığımız bir başka konu daha var. Şehrin içerisindeki tüm liselerimizi kampüs alanına alıyoruz. Belirlediğimiz birkaç yer var. Tarihî yapıyı bir tarafta koruyarak, diğer tarafta da genişletmeye, büyütmeye, zamanın ve günün ihtiyaçlarına göre en iyi şekilde oluşturmaya çalışmalıyız. Bakanımızın ziyareti önemliydi. 2014 yılındaki belediye seçimleri, bir AK Parti meselesi değildir. AK Parti'nin belediyeyi alma meselesi değil, bu kentin böylesine dönüşme evresine girdiği bir dönemde idari yapılanmanın hâlâ ayrı çeken bir tarafta, 'Küçük olsun, benim olsun' diyen bir zihniyetle mi gidilecek, yoksa bir dünya perspektifiyle bir tarafta Menteşe'den, bir tarafta Turgutreis'ten, bir tarafta Mevlana geleneğinden beslenen ama diğer tarafta da dünyayla buluşan, 3 milyon turistin geldiği bir dünya kenti vizyonuyla mı hareket edeceğiz?? şeklinde konuştu.

Özden, bu hafta içerisinde Türkiye'nin evsahipliğinde Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu'yla biraraya geleceklerini, ardından da Moldova Gagaus Türkleri Dostluk Grubu'nu ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Muğla Gazeteciler Platformu Dönem Başkanı Kayber Avcı ise Muğla'da görev yapan basın mensupları arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma olduğunu ifade ederek, ?İlerleyen süreçte il genelindeki tüm ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla biraraya gelerek, birlik ve beraberliğin tesis edilmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber