Siirt mağaraları inceleniyor

Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu, mağaraların incelenmesi için MTA Genel Müdürlüğüne başvurduklarını ve buradan gelen ekiplerle mağaraların inceleneceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başta Botan Vadisi'nde bulunan mağaralar olmak üzere Siirt'teki birçok mağaranın tarihte insanlar tarafından mekân olarak kullanıldığı için kültürel bir değer taşıdığını belirten Uslu, bunları ortaya çıkarmak ve bilimsel bir şekilde incelemek istediklerini belirtti.

Uslu, ?Siirt'te çok sayıda mağara bulunduğunu ve bunların önemli bir kısmının tarihte insanlara tarafından mekân olarak kullanıldığını biliyoruz. Özellikle Botan Vadisi'nde bulunan mağaralar dikkat çekmektedir. 2003 yılında Valiliğimizce bu konuda amatör bir araştırma yapılmış ve bu çalışma kitap haline getirilmişti. Şimdi bu çalışmanın verileri ışığında bilimsel bir çalışma yaparak bu mağaraların gerçek durumunu ve kültürel değerlerini araştırmak istiyoruz." dedi.

Mağaraların bilimsel olarak incelenmesi için MTA Genel Müdürlüğüne başvurduklarını ifade eden Uslu, buradan iki heyet gelerek çalışma yapacağını söyledi. Uslu, "Ön araştırmayı yapacak olan ekiple 8 Mayıs gününden itibaren çalışmalara başlayacağız. Araştırmaya ilden konu ile ilgili teknik elemanlar ile ÇEKÜL Vakfı İl Temsilcisi Ayhan Mergen de katkı yapacaktır. Ön araştırmada incelenecek Mağaraların belirlenmesinin ardından ikinci bir heyet gelerek bu mağaraları inceleyecek.? diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber