Spajojevic: Gaziantep ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi için çabalıyorum

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spajojevic, ülkeleri ile Gaziantep arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dusan Spajojevic, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti. Gaziantep'te bulunmaktan onur duyduğunu belirten Büyükelçi Spajojevic, ?Başkanın şöhretini Ankara'da duydum. Misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sadece ortopedi alanında doktor değil aynı zaman da seçim kazanmada da doktorluk unvanını hak etmiş bir insan. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Gaziantep'e gelen ilk Sırbistan Cumhuriyeti Büyükelçisiyim. Burada bulunmaktan çok mutluyum.? dedi.

Gaziantep'in çok güzel bir kent ve aynı zamanda lezzetli yemeklere sahip olduğunu kaydeden Spajojevic, ?Kentin insanları çok sıcak kanlı. Gaziantep baklavası dünyanın en güzel baklavası. En kısa zamanda tekrar Gaziantep'e gelmeyi istiyorum. Sırbistan ile Gaziantep arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için çaba sarf ediyorum.? dedi.

Sırbistan'ın Sancak bölgesinden bir kardeş şehirlerinin olduğunu hatırlatan Güzelbey de ?Büyükelçinin Gaziantep'e ilk ziyareti. Büyükelçiye Gaziantep hakkında bilgiler vereceğiz, karşılıklı görüş alışverişi yapacağız. Sırbistan'ın Sancak bölgesinden bir kardeş şehrimiz var. İlişkilerimiz ilk kez bugün başlamıyor. Ama bugün ziyareti ile ilişkilerimizin pekişeceğine inanıyorum. Ziyaretlerinden çok memnun kaldık.? şeklinde konuştu.

Başkan Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Spajojevic'e el işlemesi bakır bir pilavlık hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber