Melikgazi Belediyesi elektrikli araç satın alacak

Kayseri Melikgazi Belediyesi, 2 elektrik araç alımı ve kullanımı ile ilgili belediye meclisinden onay aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre dostu olarak nitelendirilen elektrikli araçlarla ilgili deneme süreci sonrasında değerlendirme yapılacak.

Melikgazi Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi'ne istinaden 2012 yılı Mayıs ayı meclis toplantısını yaptı. Meclis gündeminde yer alan 25 madde tek tek oylanarak karara bağlandı. Bu maddelerden 3'ü idari, 1'i mali ve 21'si imar konusundaki maddelerden 8'i karara bağlanırken, 7 madde ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Melikgazi'nin hep ilklerin belediyesi olduğunu ve 'Çevre Dostu Belediye' olarak yine çevreci iki araç alımı için meclisten yetki aldıklarını açıkladı. Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclisi olarak alınan kararlarla ilçeyi modern ve sağlıklı mekanlara dönüştürdüklerini anlattı. Büyükkılıç, şu bilgileri verdi:

"Bu meclis toplantısı ile 2 önemli konuyu gündeme getirdik. Bunlardan ilki İbrahim Tennuri Hazretleri için geleneksel hale getirilen bir etkinliği, bundan böyle bilimsel ve araştırmaya yönelik bir çalışma haline dönüştüreceğiz. Haziran ayının ilk haftasında 3 gün olarak yapılacak etkinlik ile ilk gün üniversitenin katılımı ile bilimsel, ikinci gün toplantı ve söyleşiler, üçüncü gün ise anma günü olarak kutlanacaktır. İkinci önemli karar ise 2 adet elektrikli aracın satın alınmasıdır. Araçların alınması ile birlikte şarj ünitesinin de montajının yapılarak, her zaman öncü ve ilklere imza atan Melikgazi Belediyesi, çevreci belediyeye yakışır bir hizmeti daha yerine getirecek.?

Melikgazi Belediyesi'nin 2011 yılı kesin hesabının kabul edildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bütçenin bütünü ile gerçekleştirilme oranına bakıldığında 2011 yılının yatırım ve hizmet yılı bir dönem içerdiğini kaydetti. Büyükkılıç, belediye yatırım ve hizmetlerine yön ve karar veren başarının ve hizmetlerin altında imzası bulunan meclis üyelerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber