İtfaiyeci adayları eylemden vazgeçmedi

Sınavı kazanmalarına karşın Danıştay'ın yönetmelik maddesi iptali nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin atamalarını dondurduğu 286 itfaiye memuru adayları bu kez CHP'yi hedef aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da görüştükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sorunlarının çözümü için destek ve söz alan ancak henüz bir sonucu ulaşamayan 167'si belediye şirketinde işe başlayan gençler İzmir'de CHP İl Başkanlığı'na yürüyüş yapmak istedi. Polisin, izin vermediği itfaiyeci adayları basın açıklamasında parti adı anmadan CHP'yi eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı sınavı kazanmalarına karşın Danıştay'ın İtfaiye yönetmeliğinin sözlü sınavla ilgili maddesinin yürütmesini durdurması üzerine atamaları dondurulan ve belediye önünde 1 aya yakın oturma eylemi yapan gençler sonuç elde edemeyince eylemi bıraktı. Belediye'nin atamanın dondurulması kararının yürütmesinin durdurulması istemi de İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından reddedilen gençler, mağduriyetlerinin önlenmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu teklif ettiği belediye şirketlerinde istihdam öneresini kısmen kabul etti. İZELMAN şirketinde 167 genç işe başladı. Buna karşın memurluk hakkı eylemlerine devam ettiler.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'YLA GÖRÜŞTÜLER

İtfaiye memuru adaylarını temsilcileri Ankara'da Ak Parti Grup toplantısı çıkışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüştü. Gençlerin temsilcisi Fatih Yücesoy, Başbakan'dan sorunularını çözümü için destek aldıklarını açıkladı. Yücesoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla da görüştüklerini belirtti. Görüşmelerden sonra çözüm konusunda henüz bir karar alınmadı.

CHP'YE YÜRÜYÜŞÜ BİSİKLET YARIŞI ENGELLEDİ

Pek çoğu belediye şirketinde işe başlayan itfaiye memuru adayları bugün Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya geldi. Üzerlerinde '286 genci emeği emek değil mi 'ö, 'İtfaiyeciler burada hakkımız neredeö yazılı pankartlar, ellerinde tencere ve tavalarla CHP İzmir İl Merkezi'ne yürümek istedi. Ancak, polis Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı'nın güvenliği nedeniyle bu yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine yürüyüş yarış güzergahının içinde yeralmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yapıldı. Yürüyüş sırasında aday gençler, Büyükşehir Belediyesi davası nedeniyle bugüne kadar CHP'lilerin attığı 'İzmir'de adalet istiyoruzö sloganı attı.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN EN UFAK BİR ADIM ATMADILARL

Büyükşehir Belediyesi önünde yeşil alanı üzerinde 'atanmaya hak kazanan 286 gencin memurluk hayalleri ve emekleri buraya gömülmüştür Ruhuna fatihaö yazılı döviz bırakan gençler basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan Yiğit Seymener, Büyükşehir Belediyesi'nin Danıştay kararını yanlış yorumladığını söyledi. Başka belediyelerde bu sürecin yaşanmadığını belirten Seymener 'Sosyal demokrat bir belediyede bu tarz bir durumun vaku bulmasının, insanların mağdur edilmesinin izahını bulamamaktayız. Ankara'da Tekel işçileri ile eylemlerde bulunan, İstanbul'da eylemdeki itfaiyeciler ile halaylar çekenler, Ankara'da defalarca kendileri ile görüşmemize rağmen sorunun çözümü için en ufak bir adım atmadı. Neden çözüm veye temenni içeren bir açıklama yapmadılar' Mağdurun yanında olmak mağduriyeti kimin yaratıp yaşattığıyla mı ilgilidir? 178 gündür bizi dikkate almıyorlar. Emek davasının her daim savunuculuğunu yaptıklarını beyan edenlerin 178 gündür görmedikleri bizleri görmelerini beklemekteyizö dedi. Bu sözlerle itfaiyeci adayları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönecilerini isim vermeden eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber