Dedak ve Öbedak'lı dağcılar Sandras Dağı'nda buluştu

Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin (DEDAK) düzenlediği Muğla Köyceğiz Gölgeli Dağları'nın (Sandras) Çiçekbaba zirve tırmanışına, Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu (ÖBEDAK) üyesi dağcılar da katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEDAK ve ÖBEDAK'lı dağcılar, zirve tırmanışı için 5 Mayıs Cumartesi günü Köyceğiz'e 27 kilometre mesafedeki Gökçeova Gölü'nün yanına kamp kurdular. Aynı gün DEDAK Başkanı Neşe Balkanlı, rota ve yürüyüş hakkında katılımcılara bilgiler verdikten sonra, Mustafa Erbil rehberliğinde Sandras dağının 2294 metre rakımlı Çiçekbaba zirvesine tırmandılar. Tırmanış ile ilgili bilgi veren ÖBEDAK üyesi Salim Taşbaş şunları söyledi: ?5 Mayıs cumartesi günü saat 01.00'de Salıpazarı Belediye Kafeteryası önünden Muğla Köyceğiz'e hareket ettik. Sabahın ilk ışıklarında Köyceğiz'e vardık. Burada kahvaltı yapıp alışveriş yaptıktan sonra Gökçeova Gölü'ne gittik. Aynı gün havanın da güzel olması nedeniyle zirve yapmaya karar verdik.

Mustafa Erbil rehberliğinde yaklaşık üç saatlik bir tırmanıştan sonra Sandras Dağı'nın 2294 rakımlı Çiçekbaba Zirvesi'ne başarıyla ulaştık. Zirve tırmanışından döndükten sonra Gökçeova Gölü'nün etrafında kamp ateşi yakarak yemeğimizi yedik. 6 Mayıs Pazar günü saat 10.30'da kamp malzemelerimizi toplayarak dönüşe geçtik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber