Çubuk'ta ?Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası' ile 5 bin fidan dağıtıldı

Çubuk Belediye tarafından başlatılan ?Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası' devam ediyor. Kampanya kapsamında vatandaşlara 5 bin ücretsiz fidan dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Parkı'nda gerçekleşen fidan dağıtım töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye olarak yürüttükleri hizmetlerin yanında ilçenin yeşil alana kavuşması için de ağaçlandırma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Çubuk Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında başlatılan ?Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası'nda vatandaşlara 5 bin ücretsiz çam fidanı dağıttıklarını anlatan Özden, "Bu kampanya çerçevesinde 5 bin adet çam fidanı dağıtacağız. Zaten Çubuk'ta son yıllarda ağaçlandırma adına çok ciddi çalışmalar yapılmakta. Şuan Kızılca ve İkipınar mahallelerimizin arasında ağaçlandırma çalışmasını Orman Bakanlığımız yürütüyor. Biz de ilçedeki tüm koruluk alanları ağaçlandırıyoruz. Amacımız ilçemizi eskiden olduğu gibi Yeşil Çubuk'a dönüştürmektir. Hedefimiz eskiden Timur'un fillerinin saklandığı bu Çubuk Ovası'nı, yeniden havadan uçakla bakıldığında yemyeşil görünmesidir. Vatandaşlarımızdan, onlara vermiş olduğumuz bu fidanları bahçelerine dikmelerini, onlara çocukları gibi bakmalarını istiyoruz." dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ?Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası' çerçevesinde ücretsiz olarak dağıtılan fidanlardan almak isteyen vatandaşlar Atatürk Parkına akın ederken, 5 bin adet çam fidanı kısa sürede bitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber