Kastamonu'da 15 öğrenci sütten hastaneye kaldırıldı

Kastamonu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda süt içtikten sonra mide bulantıları başlayan 15 öğrenci, okul idaresi tarafından çağrılan ambulanslar devlet hastanesine kaldırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne getirilen ve yapılan ilk müdahalenin ardından, bir süre müşahede altında tutulan 15 öğrencinin yapılan tahlillerinde herhangi bir besin zehirlenmesi bulgusuna rastlanmadı. Gerekli tedavileri yapılan öğrenciler taburcu edilip evlerine gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hastaneye kaldırılan çocuklarımızın yapılan muayenelerinde gıda zehirlenmesi olmadığı, sütte bulunan laktoza (süt şekeri) karşı duyulan reaksiyon belirtisi olduğu, hatta çocukların birbirinden de etkilenmiş olabileceği doktorlar tarafından ifade edilmiştir." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz şu bilgileri: "Bugün Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütten rahatsızlanan 3. sınıftan 7, 4. sınıftan 4, 5. sınıftan 4 olmak üzere toplam 15 öğrencimiz, Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nin ek binasındaki çocuk hastalıkları bölümüne kaldırılmış, gerek şahsım ve gerekse İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Yılmaz okula ve hastaneye giderek çocukların durumlarıyla ilgili detaylı bilgiler alınmıştır. Hastaneye kaldırılan çocuklarımızın yapılan muayenelerinde gıda zehirlenmesi olmadığı, sütte bulunan laktoza (süt şekeri) karşı duyulan reaksiyon belirtisi olduğu, hatta çocukların birbirinde de etkilenmiş olabileceği doktorlar tarafından ifade edilmiştir. Öğrencilerimiz tedavileri sonrası taburcu edilmişlerdir. Ayrıca, öğrencilerin okulunda yaptığımız görüşmelerde, rahatsızlanan çocukların büyük bir bölümünün yaşamlarında çok az süt içtikleri anlaşılmıştır. Süt, vücudumuza yararı tartışılmayan bir gıdadır. Sütün yararları düşünüldüğünde yaşanan küçük çaplı bazı olumsuzluklar nedeniyle çocuklarımızı süt içmekten mahrum bırakmamız son derece yanlış bir davranış olur. Velilerimizin konuyu çok iyi değerlendirmelerini temenni ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber