Bahçeli'ye '9 Işık'lı cevap

Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin sözlerine '9 Işık'la cevap verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya gezisi dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, başkanlık sistemi ile ilgili de konuştu. Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi hakkındaki sözlerine, MHP'nin merhum eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 9 Işık isimli eseri ile cevap verdi.

Merhum Türkeş'in 9 Işık isimli eserinde başkanlık sisteminden bahsettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'den böyle bir açıklama geldiği zaman benim aklıma hemen merhum Alparslan Türkeş'in açıklaması geliyor. 9 Işık eserinde bu konuyla ilgili açıklaması var. Bahçeli'ye hem bunu hatırlatacağım, hem de MHP'ye gönül vermiş tüm kardeşlerimize hatırlatacağım. O metin yanımda, okumamda fayda var. Aynen şöyle; Milliyetçi Hareket, tek başkan, tek meclis sistemini savunur. Çağımız kuvvetli, adil ve hızlı icra çağıdır. Türk milleti dünya imparatorlukları kurduğu devirlerde kuvvetli, adil ve kuvvetli icra sistemini uygulamıştır. Kuvvetli ve hızlı icra, icra gücünün tek elde toplanmasıyla mümkündür. Bunun için tarihi ve töremize uygun olarak başkanlık sistemini savunuyoruz.

Bunu ben söylemiyorum, merhum Alparslan Türkeş söylüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber