Yeni Bakan ilk iş olarak SHÇEK'e el atacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2005 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na atanan Nimet Çubukçu'nun ilk işi, yıllardır tecavüz ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) el atmak olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürpriz bir şekilde Devlet Bakanlığı görevine atanan Nimet Çubukçu, koltuğa oturur oturmaz bakanlık bürokratlarından ayrıntılı brifing aldı. Bir taraftan Meclis gündeminde bulunan ve tartışmalara yol açan Özürlüler Yasa Tasarısı'na ilişkin kapsamlı bir çalışma yürüten Bakan Çubukçu, diğer taraftan da bakanlığına bağlı kurumlara el atmaya hazırlanıyor. Çubukçu, bu çerçevede ilk olarak yıllardır çocuklara yönelik taciz ve yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na neşter atacak. SHÇEK'teki iddialarla ilgili raporları inceleyen Çubukçu'nun kurumda yeniden yapılanmaya gideceği öğrenildi. Öncelikle bir eylem planı hazırlatacak olan Nimet Çubukçu, SHÇEK ile ilgili titiz bir çalışma yürütmeye başladı. Çubukçu'nun yakın çevresine, "İlk işim bu kurumu yeniden yapılandırmak olacak" dediği ifade edildi.

Kurumla ilgili en son taciz iddiası, geçtiğimiz aylarda İzmir'in Urla İlçesi'nde SHÇEK'e bağlı Barbaros Çocuk Yuvası'nda gündeme gelmişti. İddialar üzerine yapılan soruşturma sonucunda, 9 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber