Hayat arkadaşlıkları ameliyat masasında da sürdü

Mersin'in Tarsus ilçesinde Emine Öz'ün (56) kalp ameliyatı olacağı gece eşi Hüdaverdi Öz de (57) kalp krizi geçirince 32 yıldır evli olan çift aynı gün 4'lü by-pass oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medical Park Hastanesi, hayat arkadaşlıklarını ameliyat masasına taşıyan 32 yıllık evli bir çifti ağırladı. Hastanede kalp ameliyatı olmaya hazırlanan Emine Öz'ün eşi Hüdaverdi Öz de gece fenalaştı. Aynı hastaneye giden Hüdaverdi Öz'ün kalp krizi geçirdiği anlaşılınca eşiyle aynı gün Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Okan Dost ve ekibi tarafından 4'lü by-pass ameliyatına alındı. Durumdan haberi olmayan Emine Öz, ameliyat öncesi eşini yanında görünce hemşirelere ?O benim eşim, burada ne işi var?? diye sordu.

Tansiyon ve şeker hastası 3 çocuk annesi ev hanımı Emine Öz, son bir yıldır göğsünde devam eden ağrılar için önce göğüs hastalıkları uzmanlarına muayene oldu, bronşit tedavisi aldı. Son dönemlerde ağrısı artınca kardiyoloji uzmanlarıyla görüşmeye karar verdi. Özel bir dal merkezinde muayene olan Emine Öz'ün kalbinde sorun olduğu ortaya çıktı. Muayenenin ardından Emine Öz, Medical Park Tarsus Hastanesi'ne yönlendirildi. Burada yapılan anjiyo işleminde damarlar açılmayınca ameliyat kararı alındı.

Emine Öz operasyon için hazırlanırken, gece saat 03.30 sıralarında eşi Hüdaverdi Öz evinde rahatsızlandı. Sırtında ve göğsünde ağrılar başlayan Hüdaverdi Öz, eşinin tedavi gördüğü Medical Park Tarsus Hastanesi'ne geldi. Burada müdahalenin yapılmasının ardından Hüdaverdi Öz'e, sabah kardiyoloji uzmanına muayene olması gerektiği söylendi. Sabahleyin eşinin ameliyatı için hastaneye gelen Hüdaverdi Öz, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis'e muayene oldu. Dr. Seyis, Hüdaverdi Öz'ün kalp krizi geçirdiğini ve damarlarında tıkanıklık olduğunu belirleyince hemen anjiyoya aldı. Eşi gibi damarları açılmayan Hüdaverdi Öz için de yine eşi gibi 4'lü by-pass ameliyatına karar verildi.

Durumdan haberi olmayan Emine Öz operasyona giderken eşini ameliyat kıyafetleriyle görünce hemşirelere, ?Bu benim eşim, ne işi var burada.? dedi. Hemşirelerden durumu öğrenen Emine Öz ile eşi Hüdaverdi Öz, birlikte aynı saatlerde ameliyathaneye girdi. Önce Hüdaverdi Öz'ü ameliyata alan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Okan Dost ve ekibi, hastaya 4'lü by-pass uyguladı. Birkaç saat sonra ise eşi Emine Öz aynı ekip tarafından ameliyat edildi.

Başarılı geçen operasyonların ardından, bir traktör firmasının Tarsus bayisi olan Hüdaverdi Öz, ?Tesadüf eseri eşimle aynı gün ameliyat oldum. Aynı saatlerde gözlerimizi açtık. Kaderimiz birmiş. Sağlığımıza kavuştuk. Kendimi eskisinden daha iyi hissediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber