Türkçelerini, Türk ailelere misafir olarak geliştiriyorlar

Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan Türk okullarında okuyan öğrenciler, Türkçe'yi daha iyi öğrenmek için geldikleri Türkiye'de, Türk ailelerine misafir oldular.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nijerya'dan Kayseri'ye gelen öğrenci grubu, hem Akansu Koleji'ndeki faaliyetlere katıldılar hem de öğrencilerle beraber aile ortamında kalarak daha iyi Türkçe öğrenme fırsatı buldular.

Misafir öğrencileri ağırlayan okul velilerinden Dr. Özkan Köse, aile olarak misafir öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Onlarla iletişim kurmak için bazen İngilizce kullanmak gerektiğini belirten Köse, ?Bu da bizim çocuklarımızın İngilizce dilini geliştirmeleri bakımından iyi oldu. Misafir öğrencimiz, ailemizin yeni ferdi oldu. Ona iyice alıştık. Öğrencimizin telefonlarını aldık. Bundan sonra da görüşmeye devam edeceğiz. Öğrencileri ağırlama mutluluğunu bizlere tattıran herkese teşekkür ederiz.? dedi.

Türk aile ortamında kalan öğrenciler ise böyle bir programdan dolayı çok memnun olduklarını belirttiler. Misafir öğrencilerden bazıları ise Nijerya'daki ailelerini arayarak burada daha fazla kalmak istediklerini söylediler. Türk misafirperverliğine hayran kaldıklarını dile getiren öğrenciler, bu sevginin bütün dünyaya yeteceğini ifade ettiler.

Okul Müdürü Hüsamettin Demirel de benzer faaliyetlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Kendilerinin de İngilizce ya da üçüncü bir yabancı dil öğrenmek için aynı şekilde başka ülkelerde bulunan Türk okullarıyla iletişim kurduklarını belirten Demirel, ?Karşılıklı ziyaretlerle bu faaliyetlerimizi geliştireceğiz. Artık okullarımız ulusal olmak zorunda.? dedi. Misafir öğrenciler. 11 günlük Kayseri programının ardından ülkelerine dönmek üzere İstanbul'a gittiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber