Sivas Valisi Kolat: İlk AB kulüplerini biz kurduk

Sivas Valisi Ali Kolat, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle okulların Avrupa Birliği kulüplerinde temsilcilik yapan öğrencilerini kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolat, Türkiye'de ilk defa AB kulüplerini kendilerinin kurduğunu söyledi.

Avrupa Günü Sivas'ta bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Sivas merkezde bulunan 50 ilköğretim okulunun Avrupa Birliği kulüplerinde temsilcilik yapan öğrenciler, AB ile ilgili taşıdıkları pankartlarla yürüyerek Valilik önünde toplandı. Halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Vali Ali Kolat'ı ziyaret etti. Kolat, Avrupa Birliği'nin belli bir süreç olduğunu belirterek, "Bunu hep birlikte yaşıyoruz, uygulamalarımızla, projelerimizle, buradaki amacımız Avrupa'nın standardını yakalamak, Bir çok konuda biz bu standartları yakalamış durumdayız, yaptığımız çalışmalarla Avrupa Birliğinin daha da tanınmasını ülkeler arasındaki karşılıklı ilişkilerin eğitim amaçlı olsun uygulama amaçlı olsun. Uygulanan projelerle ülkeler arasında öğrenci değişimi oluyor. Türkiye'de ilk defa AB kulüplerini biz kurduk Valilik ve Milli Eğitim olarak, ilk başlattık ve çok iyi bir noktaya geldik." şeklinde konuştu.

Kolat'ın konuşmasının ardından öğrenciler AB Kulüplerinde yaptığı çalışmaları anlattı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir de Müdürlük olarak hazırladıkları 41 projeden 13'ünün kabul edildiğini belirterek, "Bu yıl için hedefimiz yüksek, 60 proje başvurumuz var." dedi.

Kolat, öğrencilere kalem ve çikolata armağan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber