Avrupa Günü, Ankara'da coşkuyla kutlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, uluslararası bir organizasyona daha başarıyla ev sahipliği yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları, Avrupa Bakanlığı işbirliğinde Gençlik Parkı'nda coşkuyla kutlandı.

Programın açılışına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı Egemen Bağış'ın yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, çok sayıda bürokrat ve Başkentli katıldı. Uluslararası pek çok organizasyon ile bulunduğu her platformda Türkiye'yi ve Başkent'i başarıyla temsil eden Büyükşehir Belediyesi, 9 Mayıs Avrupa Günü'nde bir kez daha tarihi bir şölene ev sahipliği yaptı. Gençlik Parkı'nın her bir köşesinde Avrupa rüzgarı eserken, Başkent Ankara, ev sahipliği yaptığı bu güçlü organizasyonla Büyük Avrupa Ödüllü Başkent unvanını da bir kez daha tescillemiş oldu.

Gençlik Parkı'ndaki Avrupa Günü coşkusu günün erken saatlerinde kurulan stantların oluşturduğu rengarenk görüntüler ile başladı. Avrupa Birliği ülkelerinin Ankara'da bulunan büyükelçileri tarafından hazırlanan stantlarda farklı kültürler yan yana gelirken, hemen yanı başında bulunan 81 ilin stantları da Türkiye'nin AB'ye ne kadar yakın olduğunun simgesi oldu. Avrupa Birliği projeleri yürüten, öğrenci değişimi yapan ya da Türkiye'de güçlü yapılara sahip sivil toplum örgütü stantları ise güçlenen demokrasinin Avrupa Günü'ne yansıması görüldü.

Avrupa Günü coşkusu, Gençlik Parkı'nın merkezi bir noktasında kurulan sahnede ise daha da arttı. Sahnede öğle saatlerinde başlayan programda halkoyunları, klasik müzik dinletisi, blues ve caz konserleri ve TRT Çocuk Korosu'nun sevimli minik sanatçıları şenliğe neşe kattı. Avrupa Günü kutlamalarına, erken saatlerde katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, açılıştan önce, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç ile stantları gezdi. Nevşehir Valiliği'nin standında çömlek yapan Egemen Bağış, Radyo ODTÜ'nün standında canlı yayına katıldı.

Programın açılışına katılarak, konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise öncelikle organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tam üyelik noktasında tercihinin net ve açık olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Türklerin Avrupalı kimliğinin tartışılmayacağı, serbest dolaşım hakkının sağlanacağı ve müzakere sürecini yavaşlatan siyasi engellerin kaldıracağı 3 büyük adımın bir an önce atılması gerektiğine dikkat çekti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ederek, ?Bugünün düzenlenmesi için çok büyük destek veren, Avrupa Günü'nde Avrupa da kutlayan, aramızda bulunamayan ama gönlünün bizimle olduğunu bildiğim, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en başarılı belediye başkanlarından biri olan Melih Gökçek ve ekibine buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.? diye konuştu.

Türkiye'yi kendi bölgesinde ilham kaynağı haline getiren sürecin AB reformlarını uygulama süreci olduğunu vurgulayan Bağış, şunları söyledi: ?Bizim kendi kültürümüzde çok büyük bir önemi olan Mevlana'nın çok güzel bir sözü var, ?Yalnız kaldığında bir damlasın ama bütüne ulaştığında derya olursun' demiş.?

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Davutoğlu'na stantları gezdiren Bakan Bağış, Avrupa Birliği ülkelerini gezerek, vizelerin kaldırılması için çalışma yürüten Gençlik Karavanı'nda balon uçurdu. Avrupa Günü kutlamaları, Gençlik Parkı havuzunda gerçekleşecek su, müzik ve lazer şovu ile sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber