18. maddeyle ilgili yasal düzenleme talebi bakanlıklara sunulacak

Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Alkuş'un Nisan ayında meclise verdiği önergenin ardından imarla ilgili 18. maddede düzenleme yapılmasına ilişkin talep bakanlıklara sunulacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Alkuş, bir ay önce meclise verdiği önergede, İmar Planı içerisinde bulunan, malikleri farklı müstakil nakıs (yarım) parsellerin sorun teşkil ettiğini, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun arazi ve arsa düzenlemesini sağlayan 18. maddesi uygulamalarının bu problemleri gideremediği ifade edilerek, İl Genel Meclisi konuyu Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna havale etmişti.

Komisyon çalışmalarını İl Genel Meclis Üyesi ve Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Mustafa Kavak'ın ve komisyon üyelerinin hazırlayacağı rapora esas teşkil etmek çeşitli illerin belediye imar müdürlüklerini ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından görüş talebinde bulunuldu.

Alınan cevabi yazılarda ortak görüş olarak problemin toplumsal bir sorun olduğu kabul gördüğü, ağırlıklı olarak kent yapılaşma alanlarında sorunun var olduğu, İmar kanununun 18. maddesine ve ilgili yönetmeliğinin, ortak görüş doğrultusunda bir düzenleme ilavenin kaçınılmaz olduğu; taşrada var olan bu problemin karar vericilere sunulması açısından raporumuzun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, İçişler Bakanlığı'na ve bilgi için Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne düzenlenen raporun gönderilmesinin uygun olacağı kanaatine varıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber