İki yıldır mum ışığında yaşıyorlar

Bayburt'ta,Hazine arazisine ev yapan Akdeniz'in evinin elektriği, tapu alamadığı için kesildi. 8 kişilik aile, 2 yıldır karanlıkta yaşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt'ta, Hazine arazisine ev yapan Yalçın Akdeniz'in evine geçici olarak bağlattığı elektrik, gerekli işlemleri yapıp tapu alamadığı için kesildi. 8 kişilik Akdeniz ailesi; yaklaşık 2 yıldır elektriği olmayan evde yaşıyor, çocuklar mum ışığında ya da sokak lambasının altında ders çalışıyor.

Merkeze bağlı Ozansu köyünde oturan çiftçilikle ailesinin geçimini sağlayan Yalçın Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde başkasına ait evde yaşadığını, evi boşaltması yönündeki talep üzerine Bayburt Valiliği'ne müracaat ederek köyde ev yapmak için izin istediğini söyledi.

Gereken izni aldıktan sonra Hazine arazisine ev yapan Yalçın Akdeniz'in evine geçici olarak bağlattığı elektrik, taşınmasından yaklaşık 7 ay sonra tapu alamadığı için kesildi.

Yalçın Akdeniz, devlet büyüklerinden bu işe bir çözüm bulmalarını istediğini belirterek, ''Çocuklarım okula gidiyor, karanlıkta ders yapamıyorlar'' dedi.

Yalçın Akdeniz'in eşi Nurcan Akdeniz ise çocuklarının mum ışığında ya da evlerinin önündeki sokak lambasının altında ders çalışmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, ''Başbakanımıza, bütün yetkililerimize sesleniyorum. Elektriğimizin bir an önce bağlanmasını istiyorum. Elektriksiz yaşamak çok zor'' şeklinde konuştu.

İlköğretim 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Aynur Akdeniz, 9 yaşındaki kardeşi Songül Akdeniz ile karanlıkta ders yapamadıkları için öğretmenlerinden azar işittiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber