Son dalgada 11 generale tutuklama

Son dalgada tutuklanan muvazzaf 6 general Mamak Cezaevi'ne, 5 emekli general ise 28 Şubat'ta tankların yürütüldüğü Sincan'daki cezaevine gönderildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Şubat operasyonunun son dalgasından 11 tutuklama çıktı. 4. dalgada gözaltına alınan 6'sı muvazzaf ve 5'i emekli olmak üzere 11 general, 'darbeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan emekli paşalar arasında, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'i yağlı kazığa oturtmakla tehdit ettiği öne sürülen ve bu nedenle adı 'Kazıklı Voyvoda'ya çıkan emekli Tümgeneral Çetin Saner de var.

Emekli Albay Mehmet Mithat Kiziroğlu ve emekli sivil memur Tanju Veli Aydın, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartılan Korg. Tevfik Özkılıç, tümgeneraller Berkay Turgut, Mehmet Faruk Alpaydın, tuğgeneraller Celalettin Bacanlı, Mehmet Ali Yıldırım ve Metin Keşap ile emekli korgeneraller Mustafa Bıyık, Hakkı Kılınç, emekli tümgeneraller Erdal Şenel, Çetin Dizdar ve Çetin Saner, dün sabaha kadar süren hakimlik sorgusunun ardından 'darbeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı. Emekli albaylar Erkan Yaykır ve Ardan Kıratlı ile emekli astsubaylar Asım Atak ve Abdullah Hoşgür ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan muvazzaf generaller Mamak Askeri Cezaevi'ne, emekli generaller de 28 Şubat sürecinde tankların yürütüldüğü Sincan'daki Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'ndaki cezaevine gönderildi. Son dalgayla birlikte, operasyon kapsamında tutuklanan muvazzaf askerlerin sayısı 17'ye, emekli askerlerin sayısı 34'e, toplam tutuklu sayısı ise 51'e yükselmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber